in ,

Jom Try! Ini 4 Perkara Yang Korang Boleh Cuba Untuk Kumpul Duit Poket

Hidup di zaman yang serba serbi nak pakai duit ni tak boleh nak bergantung harap dengan gaji bulanan semata-mata memang susah nak survive lagi-lagi nak kumpul duit nak kahwin.

Nak tak nak kena lah cari duit lebih untuk menampung bajet kita. Jadi, kalau siapa yang tengah hadapi situasi macam ni, meh admin suggest korang buat 4 perkara ini :

 

1. Jadi online translator

Gambar Hiasan

Okay, kalau dah kerja sudah semestinya korang mesti ada laptop sendiri kan? Apa kata korang buat online translator, lagi senang kalau korang ni jenis rajin membaca dan suka menulis.

Kat luar sana ada bermacam platform yang tawarkan ‘job’ sebagai online translator, korang just perlu google je.

Malah kerjanya sangat mudah iaitu korang hanya perlu terjemah ayat dan jadikan ayat tersebut dalam bahasa yang lebih mudah dan senang nak faham.

 

2. Food Delivery / Runner

Gambar Hiasan

Tak ada kereta? Bawa motor? Fine, boleh buat kerja food delivery, ini pun salah satu cara untuk cari duit tambahan, lebih-lebih lagi kalau korang ada banyak masa free.

Okay lagi satu, kalau siapa yang ada kereta boleh lah buat e-hailing, tapi itu macam dah common sangat dah, cuma admin nak recommend benda lain yang korang boleh buat.

 

3. Dropship

Gambar Hiasan

Kalau tak ada banyak modal untuk jadi stokis ataupun ejen, korang bolah cuba buat dropship barang, dimana tugas korang hanya cari pelanggan…simple kan?

Banyak yang korang boleh jual tanpa keluarkan modal, antaranya :

  • Kasut
  • Jam
  • Baju
  • Kerepek
  • Tudung

dan banyak lagi…

Kalau korang jenis suka berkomunikasi dan bersosial, gunakan kebolehan korang tu sebaiknya okey!

 

4. Shopping Online!

Percaya atau tidak, dengan Online Shopping pun kita boleh kumpul duit? Memang secara zahirnya kita akan keluarkan duit untuk shopping tapi apa kata korang muat turun aplikasi ShopBack! 

Sebab, menerusi aplikasi tersebut setiap pembelian korang akan dapat Cashback balik tau.

Contohnya macam kat bawah ini, dapat cashback sampai lebih RM1,000.

Sumber : ShopBack

 

Macam mana nak buat?

Buka aplikasi ShopBack -> klik pada mana-mana barang -> semak kalau ada kod untuk barang tu-> proceed dengan pembelian dan nikmati cashback korang!

Sumber : ShopBack

 

Korang boleh bershopping dekat mana yang korang suka sebab ShopBack ada 500 platform online shopping  kat dalam aplikasi tu,

“Saya suka shopping dekat Shopee, ZALORA, Trip.com, Agoda, Watsons, Nike, KLOOK Kkday Taobao dan sebagainya. Nak top up phone credit pun saya guna Lazada, bayar bill pakai Boost atau isi borang kaji selidik dekat Survey Wall pun boleh dapat cashback. Memang ShopBack ni satu kaedah aplikasi untuk kita banyak buat saving juga” – Pengguna tegar ShopBack

Sumber : ShopBack

 

Bonus free cashback untuk semua!

Paling best sempena ulang tahun ShopBack yang ke-5, mereka nak berikan bonus free kepada semua orang!

Macam mana? Korang klik je dekat sini kalau korang masih belum daftar akaun dekat ShopBack lagi dan secara automatiknya korang akan terus ke reward page dan terus claim!

Cashback sehingga RM222!

Jumlah cashback bonus yang korang boleh dapat dari 22 sen sehingga RM 222 tau! Dan tempoh ini terbuka sampai 24 Februari 2020 je.

Peluang korang nak dapatkan 100% cashback pun boleh kalau korang shopping daripada bermacam-macam platform online shopping yang ada kolaborasi dengan ShopBack ini.

Kalau bernasib baik, korang mungkin jadi salah seorang daripada 5 calon untuk shopping sebanyak RM 10,000 secara percuma!

Sumber : ShopBack

Tak percaya? Korang boleh tengok sendiri pemenang-pemenang sebelum ini!

ShopBack Winners Got RM30K to Shop for Free!

Each of them never expect to win RM10K shopping spree from us when they shop during ShopBack's 4th birthday (20th – 22nd February), and we're so happy to present them this biggest surprise!Watch James Teoh, Nur Balqis, and Anita splurge on anything they want with a total of RM30,000 won from ShopBack. Join us in congratulating them and do stay tuned for our next contest 🤠Be informed about our latest campaigns: https://app.shopback.com/FBMY#ShopBackTurns4 #OnlineShoppingSpree #Cashback #Savings #SBMenang #Giveaway #MalaysiaContest #ShopBackMalaysia

Posted by ShopBack on Thursday, March 21, 2019

Baek weh! Tak ada lah duit habis macam air, duit cashback tu kalau korang nak kumpul balik pun boleh, nak pakai shopping balik pun boleh.