in

Vivy Yusof Dikecam Kerana Setuju Kenyataan Berbaur Menghina Golongan Miskin Ketika Covid-19?

Pic Baru

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dijalankan, rata-rata rakyat Malaysia hilang sumber pendapatan selepas kita semua disuruh untuk duduk di rumah selama hampir dua minggu.Melihatkan keadaan rakyat Malaysia, kerajaan telah hadir dengan satu insentif Pakej Rangsangan Ekonomi yang bakal membantu rakyat Malaysia di setiap peringkat. Terima kasih TSMY!

Namun begitu, lain pula yang terjadi apabila ada isu yang melibatkan beberapa pihak kurang senang dengan bantuan yang diberikan oleh kerajaan kepada rakyat yang susah dan hilang sumber pendapatan.

Jika sebelum ini kecoh apabila beberapa individu selebriti dikecam kerana memohon bantuan khas untuk penggiat seni. Kini timbul pula isu terbaru apabila ada usahawan yang kurang senang dengan bantuan kerajaan kepada golongan B40 ini.

Seorang pengusaha produk penjagaan kulit dan suplemen telah menaikkan kemarahan netizen selepas kenyataan beliau terhadap bantuan kerajaan kepada golongan B40.

Y

Beliau turut mengeluarkan satu lagi kenyataan yang berbunyi:

“I think the poor will become richer during covid-19 and jobless after”

Turut dilihat di ruangan komen, usahawan ternama Malaysia, Vivy Yusof juga bersetuju dengan kenyataan usahawan itu, membuatkan ramai yang kurang senang dengan pendirian kedua-dua usahawan ini.

Commentnttt 1

Isu ini mendapat reaksi marah netizen yang rata-ratanya menghentam tindakan Vivy Yusof dan usahawan kosmetik itu.

“Buruk gila perangai”

B 5
“Kenapa orang kaya selalu assume…”

D 2
“Jangan support bisnes T20 yang bongkak…”

Bb
“Suka hati je claim ‘self-made’ “

Aa 2

Melihatkan dengan situasi yang terjadi, Vivy Yusof tampil memohon maaf kepada rakyat Malaysia dan menjelaskan ini hanyalah salah faham serta kenyataan beliau telah diputar belit oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

1 25

1 2 1

“Again, I’m sorry”

2 23

Diharapkan isu ini tidak dipanjangkan lagi kerana masalah utama kita di sini adalah untuk membendung wabak Covid-19, bukannya perasaan hasad dengki orang kaya terhadap golongan susah.

 

BACA: Kajian Menunjukkan Memanggil Pasangan Dengan Nama Binatang Boleh Eratkan Hubungan Cinta?

Cats 31

Sumber: Instagram

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.