in

[VIDEO] Remaja Curi Parcel Dalam Pagar Rumah Orang, Siap Guna Batang Besi

Page3 3

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Zaman sekarang ni, ramai yang lebih memilih untuk membeli barang secara atas talian. Tak kisahlah apa pun, baju ke, makanan kering ke, handphone baru ke, semuanya boleh dihantar di depan rumah terus tanpa korang perlu keluar untuk ke kedai.


Namun, membeli barangan online pun ada risikonya tersendiri. Malah, dah sampai depan rumah sekalipun, belum tentu produk itu selamat.

Baru-baru ini, satu rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di laman sebuah rumah tular apabila seorang remaja bertindak mencuri parcel dalam rumah tersebut tanpa perlu melepasi pagar.

Melalui klip lebih seminit itu, remaja tersebut muncul di depan rumah bersama seorang rakannya menaiki motosikal. Memetik info dari Utusan, kejadian itu berlaku di Taman Inspira Parit Raja, Johor.

Remaja itu kemudiannya bertindak merendahkan badannya dan memasukkan batang besi di celah-celah pagar rumah untuk menyeret parcel dalam kawasan rumah ke jarak yang boleh dicapai.

Dalam usaha tidak bermoral itu, mereka berjaya mendapatkan dua buah parcel yang tidak ketahui isi kandungannya. Remaja itu juga dilihat cuba mencapai sesuatu di akhir video, namun dia tidak meneruskan perbuatannya dan beredar.

Kejadian itu dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook bernama Juriah Kassim, di mana dia juga merupakan salah seorang mangsa kes pencurian itu. Menurutnya, ini bukan kali pertama insiden seperti ini terjadi di kawasan tersebut.

Netizen ‘panas hati’ lihat rakaman CCTV

Salah laku dari remaja tersebut sekaligus menimbulkan kemarahan netizen yang melihat kejadian itu. Dah sihat tubuh badan, pergi buat benda bukan-bukan pulak. Aduh…

2 7

Apa-apa pun, video ini juga mungkin boleh jadi pengajaran kepada orang awam supaya lebih berhati-hati walau dalam rumah sekalipun.

Kalau ada parcel sampai tu, cepat-cepatlah ambil okay? Kita tak tahu bila orang-orang berniat jahat ni nak bertindak.

Sumber: Utusan dan Facebook

Baca: [VIDEO] Lelaki Dedah ‘Trick’ Helah Pengguna ‘Curi’ Elektrik, Ubah Bacaan Meter

Captureas

Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.