in

“Utk kebaikan pesakit gak” – Usaha KKM Pasang ‘Partition’ Dalam Hospital Untuk Elak Penularan Covid-19 Disambut Baik Netizen

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kita masih belum menang dalam menentang pandemik Covid-19. Semalam sahaja kita mencatatkan kes paling tinggi dalam sejarah iaitu sebanyak 287 kes baru dan Sabah mencatatkan negeri dengan bilangan kes paling tinggi; 113 kes.


Sehubungan dengan itu, pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) melipat-gandakan usaha bagi membendung penularan dalam hospital. Usaha KKM memasang partition di Hospital Semporna disambut baik oleh netizen. Ikuti tweet dari Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah @DGHisham kat bawah ni.

 

KKM terbaik!

Usaha memasang partition untuk keselamatan pesakit lain sangat dipuji oleh netizen. Walaubagaimanapun, ada dalam kalangan netizen yang concern dengan para frontliner yang berkerja siang malam tanpa henti demi menyelamatkan negara dari ancaman Covid-19.

Terima kasih Tan Sri DG dan semua frontliners! Kita kena jaga diri dan patuhi SOP betul-betul, baru kita boleh menang sama-sama. 

Betul tu, Tan Sri dan frontliners lain kena rehat secukupnya. Kami faham frontliners semua penat, sebab tu secara automatik jadi tanggungjawab kita semua untuk patuhi SOP dengan betul.

Admin pun sebak tengok pengorbanan frontliners semua. Semua pengorbanan ni untuk pastikan negera kita dalam keadaan selamat. Terima kasih sekali lagi untuk semua frontliners!

 

Baca: Masjid, Tadika & Surau Di Jerantut Ditutup Selepas Ada 4 Kes Positif Covid-19 Individu Baru Balik Dari Sabah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.