in

‘Ugut’ Mahu Buat Laporan Jika Tak Dapat Ayam Extra Pedas, Sekali Dapat Ayam Penuh Serbuk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Buat anda yang sering menggunakan servis penghantaran makanan, pernah tak anda terima makanan lain daripada apa yang dipesan? Kadang-kala, tertukar ayam KFC daripada spicy ke original pun boleh hilang mood.


Turut mengalami masalah yang sama, seorang pengguna Facebook dengan nama Ait Lah ada berkongsikan kisah lucu yang dialaminya baru-baru ini.

Tadi oder ayam shilinSelalu oder pedas tp dpt tak pedas punSo tulis dekat speial instructions mcm tuSay no moreMain ugut2 je skrng ni😂😂Serious bontot aku pedas lepas buang air besar

Posted by Ait Lah on Friday, January 29, 2021

 

Dalam satu perkongsian di Facebook, lelaki ini menyatakan dia sering memesan ayam Shihlin melalui servis penghantaran makanan. Meskipun sudah memilih kategori ayam perisa pedas, Ait Lah sering mendapat ayam yang biasa dan tidak pedas.

‘Berang’ kerana sering menerima pesanan makanan yang salah, dia memilih untuk ‘ugut’ restoran tersebut di ruangan arahan.

“Extra pedas sampai menangis, kalau tak menangis saya buat report”

Tiba sahaja makanan yang dipesan, lelaki ini terkejut apabila ayam yang dipesan seolah-olah tertumpah serbuk cili!

Berdasarkan gambar yang dimuat naik, ruangan bawah beg kertas turut mempunyai serbuk cili yang banyak. Amboi marah betul orang yang sediakan ayam ni!

“Serious bontot aku pedas lepas buang air besar”

Mungkin penyedia makanan tersebut menyangka pelanggan memang gemarkan perisa pedas. Namun jika ikut logik, ayam yang diterima memang mengikut arahan yang diberikan. Kan?

Bagaimanapun, Ait Lah tidak mengambil serius tentang isu ini dan dia masih sempat berjenaka dalam perkongsian yang dimuat naik.

Penuh beg kertas tu dengan serbuk cili. Ni pesan ayam ke pesan serbuk cili?

 

BACAF*ck You!” – Rider FoodPanda Kena ‘Sembur’ Dengan Pelanggan Sebab Dapat Ayam KFC Kurang & Tiada Nuget

 

Sumber: Ait Lah
Sumber: Ait Lah
Sumber: Ait Lah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.