in ,

‘Trick Baru Nak Suruh Anak Makan Ubat?’ -Perisa Petai Tak Cukup Pelik, Kini Tampil Perisa ‘Ubat Batuk’

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebut sahaja ubat batuk Cap Ibu dan Anak, pastinya membuatkan orang ramai teringat kembali zaman kanak-kanak mereka kerana rata-ratanya pernah menggunakan ubat batuk tersebut. Ala yang iklan wayang kulit tu…


Jika korang rasa petai dah cukup pelik untuk dibuat sebagai perisa aiskrim, siapa sangka ubat batuk itu turut boleh dijadikan salah satu perisa untuk aiskrim. Aiskrim tersebut dikenali sebagai ‘Pi Pa Koa’

Menurut posting di Facebook, aiskrim berperisa ubat lagend  ini hanya boleh didapatkan melalui cawangan mereka yang terletak di Penang, KL, Ipoh and Kampar.

Warganet turut teruja dengan perisa aiskrim tersebut. Ada juga daripada mereka yang memerlukan aiskrim ini kerana sukar untuk telan ubat sebenar. Wow, inovatif kan rakyat Malaysia?

Kepada peminat makanan perisa pelik-pelik, boleh lah untuk mencuba aiskrim ini. Jangan banyak sangat, nanti pening..haha

 

Baca: ‘Tak boleh imagine rasa dia’- Terkenal Kerana Baunya, Petai Kini Dijadikan Sebagai Aiskrim

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.