in

“Tengok dari jauh” – Gelagat Mak Ayah Lambai Dari Jauh Sebab Anak Kena Kuarantin Buat Netizen Sebak

3Bye

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sejak larangan rentas sempadan negeri berkuatkuasa sejak awal tahun baru ni, ramai yang terpaksa berpisah dengan keluarga di kampung. Hanya teknologi yang mampu mendekatkan perhubungan sekeluarga.



Cakap pasal penyatuan semula keluarga ni, min nak share sikit detik-detik pertemuan semula keluarga yang terpisah kerana Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP). Walaupun hanya mampu melambai secara berjauhan tapi perkara itu sudah cukup mengubat rindu yang terpendam. Korang tengok lah moment-moment tu dalam tweet @reylchinoe kat bawah ni.

Screenshot 2021 05 02 At 3.12.25 Pm Screenshot 2021 05 02 At 3.12.37 Pm Screenshot 2021 05 02 At 3.12.49 Pm Screenshot 2021 05 02 At 3.13.00 Pm

 

Sebak weh

Aduh min tengok tweet terus teringat parents kat kampung. Entah bila lah dapat berjumpa pun tak pasti. Asyik tengok dalam video call je bosan gak, nak ada physical interaction, baru seronok.

Screenshot 2021 05 02 At 3.14.22 Pm

Sangat boleh relate dengan situasi ni. Teringat dulu parents hantar dekat stesen bas, lambai dari dalam bas je, lepas dah jauh, terus bergenang air mata. 

Screenshot 2021 05 02 At 3.15.02 Pm

Kadang-kadang tu tak boleh nak cover dah. Kalau dah sedih tu sedih gak. Gelak sikit-sikit je, mana boleh tahan-tahan kalau nak nangis sebab family kan. 

Screenshot 2021 05 02 At 3.15.42 Pm

Aduhh… jangan lah macam ni. Min kalau benda-benda melibatkan mak ayah ni memang lemah. Lagi-lagi nak raya ni, dah lah tak boleh balik kampung. 

Min harap siapa yang ada keluarga yang berjauhan tu kerap-kerap lah video call. Itu je pengubat rindu kita yang berjauhan ni.

 

Baca: “Terpisah 8 bulan” -[VIDEO] Suami Di Singapura Hanya Mampu Lambai Keluarga Dari Seberang Tambak Untuk Lepas Rindu

Screenshot 2021 05 02 At 3.21.03 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.