in

“Tegur elok salah kecam salah” – Gadis Kongsi Surat ‘Teguran’ Dari Pelajar Tahfiz Buat Ramai Netizen Sentap?

Collage 7

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Baru-baru ni, seorang gadis telah kongsikan surat yang dia terima di Twitter masa dia tengah buat kerja di padang bola dari seorang budak tahfiz yang turut berada di sana untuk bermain bola.



Dekat bawah ni adalah isi surat yang dikongsikan:

Ebdqcdguwaeztai Ebdqdfevuaajg9X Ebdqeucuiaeukqj Ebdqfdtueaagfsr

“Aku suka when lelaki tegur kita pasal aurat. Rasa disayangi”

Perkongsian gadis ini telah mendapat perhatian dari netizen dan mendapat lebih 20 ribu ulang kicau. Ramai yang memuji tindakan pelajar tahfiz ini yang banyak kali minta maaf supaya orang yang membaca suratnya ini tak terasa dengan tegurannya.

Screenshot 2019 08 06 At 3.39.36 Pm Screenshot 2019 08 06 At 3.40.08 Pm Screenshot 2019 08 06 At 3.40.32 Pm

“Merangsang nafsu abah kau”

Disebalik respon-respon positif yang diterima, ramai juga yang mempertikaikan surat ni. Yelah, isu aurat ni memang isu sensitif pun, so ramai yang menganggap pelajar tahfiz ni sepatutnya menundukkan pandangan bukan sibuk ‘scan’ aurat orang. Pulak dahhh

Screenshot 2019 08 06 At 3.45.52 Pm Screenshot 2019 08 06 At 3.48.11 Pm Screenshot 2019 08 06 At 3.49.59 Pm Screenshot 2019 08 06 At 3.50.21 Pm Screenshot 2019 08 06 At 3.50.51 Pm

Benda macam ni kalau nak kongsi, kongsi je lah pada channel yang betul. Bila post terang-terangan dekat media sosial macam ni, memang boleh buat gaduh. Cara budak tu pun dah bagus tegur secara senyap. 

 

Baca: “Kau cium mulut dia apahal?” – Bapa Serang Guru Tahfiz Cium Mulut, Paksa Mengurut Badan Dan Pukul Murid Sehingga Lebam-lebam

Screenshot 2019 08 06 At 4.04.28 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.