in

Takut Berat Badan Naik Masa Raya? Jangan Risau, Pakar Kata Korang Boleh Kurus Dengan Menangis Je Tau!

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Raya lagi beberapa hari je lagi ni, korang semua confirm tengah get ready nak binge semua makanan raya kan? So, admin nak share cara nak kurus tanpa perlu exercise. 


Macam mana kalau admin kata, korang boleh hilangkan lemak-lemak berlebihan dekat perut tu dengan menangis je. Boleh percaya tak?

Menurut NextShark, kajian menemui, ada sejenis air mata yang spesifik boleh tolong korang turunkan berat badan. Dr. Aaron Neufald dari Kumpulan Optometrik Los Altos berkata, kita keluarkan tiga jenis air mata iaitu Basal, Refleks dan Psikik.

Air mata basal akan buat mata kita lembab, air mata refleks pula akan menyebabkan iritasi manakala air mata psikik adalah tangisan yang kita keluarkan dari emosi dan perasaan.

Air mata psikik boleh membantu kita untuk kuruskan badan dengan mengurangkan tahap kortisol, hormon stress yang dikaitkan dengan lemak dibahagian perut.

Perkara ini pernah dibincangkan dalam kajian lama dari pakar biokimia William Frey yang mengatakan tangisan boleh membantu untuk membuang sisa-sisa toksik dalam badan yang terjadi disebabkan stress. 

Kalau korang nak try benda ni, korang dinasihatkan untuk menangis dari pukul 7 malam sampai 10 malam kerana ini adalah masa kemuncak untuk optimasikan pengeluaran kortison. Uish lama tu nak nangis tiga jam.

So, admin nasihat kalau korang nak ikut cara ni, korang dah bolehlah start tengok Kabhi Kushi Kabhi Gham malam ni.

 

Baca: “Meremang sampai ke tengkok” – Seram! Bunyi Kuat Wanita Menangis Di Hostel Lelaki Waktu Tengah Malam

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.