in

“Surah Ar Rahman Is So Magical”- Gadis Kongsi Tips Dapat Vice Chancellor Award

Gadis

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Korang yang pernah study dan yang tengah study tu mesti tahu betapa gigihnya kita semua nak dapatkan pointer yang baik. Ok la sebenarnya belajar ni bukan lah hanya sekadar pointer je tapi ilmu yang kita dapat tu yang penting dan bonus kalau kita dapat pointer yang baik kan?. Dah dapat pointer baik tu, mana tahu boleh apply untuk dapatkan biasiswa. Siapa taknak kan semua tu? Hehehe



Belajar memang belajar, tapi nak lagi berkat dan nak mudahkan ilmu tu masuk mungkin kita boleh try tips yang gadis ni share di Twitter.

Capture 20190216 175005
Sumber:Twitter

Ok nak tahu tak tipsnya? Sesuai ni kat adik-adik yang baru nak masuk Uni.

Surah Ar Rahman

Katanya, time study tu cuba pasang surah Ar Rahman on youtube ke or dekat mana mana lah. InshaAllah apa yang kita hafal tu dipermudahkan. Menurut gadis tu lagi, surah Ar Rahman ini is so magical sebab tanpa disangka-sangka tak putus rezeki tu datang.

Score carrymarks

Selain tu,  korang kena la score dekat korang punya carrymarks. Lagi-lagi dekat, quiz, presentation and report. Ni semua sedia maklum so korang jangan tak datang class pulak, kang terlepas pulak kuiz mengejut dari pensyarah korang! Dapat pula pensyarah yang suka bagi surprise hahaha habis la korang.

Capture 20190216 174820
Sumber: Twitter

Rata-rata ramai juga netizen yang bersetuju dengan tips ni. So korang masa tengah study tu boleh la pasang surah Ar Rahman dan dalam masa yang sama boleh memudahkan korang masa nak buat revision untuk exam. In shaa Allah. Try ye!

Baca: Daripada 183Kg Kini 73Kg, Lelaki Ini Kongsikan 10 Tips Nak Kawal

13238914 10154180142299872 5006253220100242470 N 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.