“Statistik takkan tipu” – Ini Antara Sebab Lelaki dan Wanita Masih Single

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Ramai daripada kalangan wanita sekarang lebih memilih untuk hidup single. Tambahan dengan wanita sekarang yang sudah berkerjaya dan mampu menyara diri sendiri. Lagipun banyak kes rumah tangga yang melibatkan penderaan sang suami terhadap isteri membuatkan rasa untuk berkahwin itu seolah mimpi ngeri. Daripada habis duit untuk lelaki yang tak berperikemanusiaan, better habiskan untuk travel atau shopping.

Menurut satu akaun twitter milik @iffgone dengan statistik yang menunjukkan jumlah penduduk Malaysia sebanyak 16.8 juta lelaki dan 15.8 juta perempuan menjadikan alasan untuknya yang masih single. Katanya lagi lelaki yang single manalah nak mampu bersaing dengan berjuta lagi lelaki lain. Itulah admin dan tahu nanti nak bagi alasan apa dekat makcik-makcik bawang yang selalu tanya kenapa single setiap kali jumpa time kenduri. Baru nampak cerdik sikit

 

Statistik takkan menipu

Betul juga ni. Takda alasan la untuk lelaki yang dah berkahwin untuk tambah lagi satu, nak poligami. Cukuplah satu. Kesian yang bujang tak dapat rasa nak kahwin sampai ke sudah. Yang jenis rembat semua empat kuota tu lagilah terus tak bagi can dekat member lain nak bahagia.

Bukan tu je nak bagi warning dekat lelaki yang kahwin banyak, yang perempuan pun janganlah nak kebas suami orang. Banyak lagi lelaki single di luar sana. Cinta tak bertepuk sebelah tangan, kalau dilayan, lain jadinya. Kesianlah dekat isteri dan anak-anak.

Patutlah dekat universiti ramai perempuan, rupanya yang lain sibuk kerja sendiri untuk cari duit. Sekarang ni bukan calang-calang hantaran yang diminta. Minta tinggi dikatanya jual anak, bila minta sikit kang yang lelaki nanti nampak tak bersungguh. Seadanyalah. Takut min nak bincang hal ni.

Eh, yang terkeliru dengan jantina macam mana pulak. Min harap yang masih single tu berjumpa dengan jodoh yang baik. Biar lambat asalkan dengan yang elok. Kalau dah jodoh awal tu, rezeki la nampak gayanya.

 

Baca: ”Tak cukup satu ke setan?” – Baru Kahwin  Waktu Raya Aidilfitri, Suami Curang Dengan Isteri Mengandung 3 Minggu

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.