in

“Statistik takkan tipu” – Ini Antara Sebab Lelaki dan Wanita Masih Single

4D6Db112 1446 43De B667 D2371556624E

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Ramai daripada kalangan wanita sekarang lebih memilih untuk hidup single. Tambahan dengan wanita sekarang yang sudah berkerjaya dan mampu menyara diri sendiri. Lagipun banyak kes rumah tangga yang melibatkan penderaan sang suami terhadap isteri membuatkan rasa untuk berkahwin itu seolah mimpi ngeri. Daripada habis duit untuk lelaki yang tak berperikemanusiaan, better habiskan untuk travel atau shopping.



Menurut satu akaun twitter milik @iffgone dengan statistik yang menunjukkan jumlah penduduk Malaysia sebanyak 16.8 juta lelaki dan 15.8 juta perempuan menjadikan alasan untuknya yang masih single. Katanya lagi lelaki yang single manalah nak mampu bersaing dengan berjuta lagi lelaki lain. Itulah admin dan tahu nanti nak bagi alasan apa dekat makcik-makcik bawang yang selalu tanya kenapa single setiap kali jumpa time kenduri. Baru nampak cerdik sikit

Ef8Df96C 5Eb5 4934 Bb25 F128Fa626082

 

Statistik takkan menipu

C5Eb31Fd 7881 4779 B1Af 936E152A525ABetul juga ni. Takda alasan la untuk lelaki yang dah berkahwin untuk tambah lagi satu, nak poligami. Cukuplah satu. Kesian yang bujang tak dapat rasa nak kahwin sampai ke sudah. Yang jenis rembat semua empat kuota tu lagilah terus tak bagi can dekat member lain nak bahagia.

228D1944 3F20 4Af9 B078 5Dad68042178Bukan tu je nak bagi warning dekat lelaki yang kahwin banyak, yang perempuan pun janganlah nak kebas suami orang. Banyak lagi lelaki single di luar sana. Cinta tak bertepuk sebelah tangan, kalau dilayan, lain jadinya. Kesianlah dekat isteri dan anak-anak.

C7D84876 37Ff 4152 A327 4Eaf8E4E9BdePatutlah dekat universiti ramai perempuan, rupanya yang lain sibuk kerja sendiri untuk cari duit. Sekarang ni bukan calang-calang hantaran yang diminta. Minta tinggi dikatanya jual anak, bila minta sikit kang yang lelaki nanti nampak tak bersungguh. Seadanyalah. Takut min nak bincang hal ni.

Eh, yang terkeliru dengan jantina macam mana pulak. Min harap yang masih single tu berjumpa dengan jodoh yang baik. Biar lambat asalkan dengan yang elok. Kalau dah jodoh awal tu, rezeki la nampak gayanya.

 

Baca: ”Tak cukup satu ke setan?” – Baru Kahwin  Waktu Raya Aidilfitri, Suami Curang Dengan Isteri Mengandung 3 Minggu

B7Fa0Ce1 828D 4722 8Eed 5B99A44Ccdc7

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.