in

“Soalan serius tak dijawab, dia buat lawak pulak” – Netizen Kritik Respon DG Hisham Di Twitter

Untitled Collage 66

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Media sosial bukan saja menjadi medium rakyat mendapatkan maklumat mengenai sebarang perkembangan semasa.Ia turut menjadi medan warga maya menyuarakan kritikan mereka terhadap isu-isu tertentu.

Turut tidak terkecuali menerima tempias kecaman pedas netizen termasuklah Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah.

Ia bermula apabila seorang pengguna mempersoalkan mengapa barisan menteri yang terlibat dalam satu pertemuan tertinggi semalam tidak memakai topeng muka dan tidak mematuhi penjarakan sosial.

Capture 4 10

Pengguna itu kemudian berkata, tindakan itu mengingatkannya kepada satu pepatah dan dibalas oleh Dr Noor Hisham dengan respon berikut.

Qq

Reply tersebut mengundang reaksi bercampur baur daripada pengguna lain. Ada yang dilihat agak kurang senang dengan respon tersebut…

A 1 1

C 20

E 1

…malah ada juga yang berpendapat ia sekadar gurauan, dan akaun tersebut mungkin dikendalikan oleh orang lain.

D 2

T

R 1

Apa pun, yang penting rakyat perlu terus bersatu memerangi penularan COVID-19 dan patuhi SOP ditetapkan. All we got is us after all, #KitaJagaKita.

 

Baca: “Macam mana nak hati-hati kalau tak tahu” – Netizen Pertikai Keputusan Dr Hisham Tak Nak Dedah Tempat Ada Kes COVID-19

Collage 39

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.