in

“Sekopi kopi dia ori.. tak mcm susu, atas bawah pelesu..” – Netizen Kecam Sajat Muat Naik Gambar Berbaur Rasis Di IG

Featured 5

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Siapa tak kenal dengan jutawan kosmetik, Nur Sajat yang kerap menimbulkan kontroversi setiap kali memuatnaik foto atau video di laman sosial miliknya.



Terbaharu, Sajat yang berada di Bangkok bagi menghadiri acara Miss Universe 2018 kerap memuatnaik foto-foto sepanjang dia berada di sana…wahh mesti banyak gambar dengan gadis cantik.

Sajat pakai dress merah mak ngah untuk acara tersebut….

Sajat Sahaja

Foto sekeping dengan buah hati pengarang jantung, Coach Yin dalam limo….

Sajat Coach Yin

Red Carpet sewaktu acara Miss Universe

https://www.instagram.com/p/Brd2qdoDF3R/

Posing dengan Miss Thailand

Miss Thailand
Sumber : instagram

Yang ni pulak Miss Universe 2013

Miss Universe 2013

Ok cukup gambar-gambar ni, point utama yang admin nak share sekarang ialah salah satu foto yang dimuatnaik Sajat telah mencetuskan kecaman netizen.

Sajat memuat naik foto dia bersama seorang wanita berkulit gelap yang memakai dress berwarna kuning, yang jelas ketara perbezaan warna kulit antara mereka, namun yang membuatkan netizen start ‘membawang’ apabila caption yang diletakkan oleh Sajat bagi gambar tersebut disifatkan sebagai racist…whatttttt!!

Kopi susu!!!! hempas!!!!

Kopi Susu Hempas

Tak salah tindakan Sajat memuat naik foto-foto sepanjang dia menghadiri acara Miss Universe tersebut tapi yang salahnya ialah bila caption pada gambar diatas, thats why netizen dan geng-geng ‘keyboard warrior’ start beraksi.

Malah ade gak yang komen bentuk t*tek Sajat, yang dikatakan tak ori a.k.a fufu

Kau sah-sah la cucuk itu ini…

 

Kau Sah Sah La Cucuk Itu Ini 1

Longkang bangjat boleh buat tanam sayo…

Longkang Bangjat Boleh Buat Batas Tanam Sayor

Tu kelapa laut version lembut punya…

Tu Kelapa Laut Version Lembut

Kau atas bawah semua fake

Kau Atas Bawah Semua Fake
Sumber : instagram

So disebabkan terlalu banyak kecaman daripada yang memuji, baru kejap tadi admin tengok Sajat post gambarnya dengan coach yin beserta caption dibawah ni, admin rasa dia terasa kot….hayookkk korangg!!

Im Not A Fake Or A Liar
Sumber : instagram

Alamak….gambar dah lawa tapi caption tu memang mengundang betul..haishhh!!

Baca : Tak sabar tengok muka staff  Sajat Belanja Pekerja Mancungkan Hidung Kat Thailand

Sajat Featured 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.