“Sekopi kopi dia ori.. tak mcm susu, atas bawah pelesu..” – Netizen Kecam Sajat Muat Naik Gambar Berbaur Rasis Di IG

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Siapa tak kenal dengan jutawan kosmetik, Nur Sajat yang kerap menimbulkan kontroversi setiap kali memuatnaik foto atau video di laman sosial miliknya.

Terbaharu, Sajat yang berada di Bangkok bagi menghadiri acara Miss Universe 2018 kerap memuatnaik foto-foto sepanjang dia berada di sana…wahh mesti banyak gambar dengan gadis cantik.

Sajat pakai dress merah mak ngah untuk acara tersebut….

Foto sekeping dengan buah hati pengarang jantung, Coach Yin dalam limo….

Red Carpet sewaktu acara Miss Universe

https://www.instagram.com/p/Brd2qdoDF3R/

Posing dengan Miss Thailand

Sumber : Instagram

Yang ni pulak Miss Universe 2013

Ok cukup gambar-gambar ni, point utama yang admin nak share sekarang ialah salah satu foto yang dimuatnaik Sajat telah mencetuskan kecaman netizen.

Sajat memuat naik foto dia bersama seorang wanita berkulit gelap yang memakai dress berwarna kuning, yang jelas ketara perbezaan warna kulit antara mereka, namun yang membuatkan netizen start ‘membawang’ apabila caption yang diletakkan oleh Sajat bagi gambar tersebut disifatkan sebagai racist…whatttttt!!

Kopi susu!!!! hempas!!!!

Tak salah tindakan Sajat memuat naik foto-foto sepanjang dia menghadiri acara Miss Universe tersebut tapi yang salahnya ialah bila caption pada gambar diatas, thats why netizen dan geng-geng ‘keyboard warrior’ start beraksi.

Malah ade gak yang komen bentuk t*tek Sajat, yang dikatakan tak ori a.k.a fufu

Kau sah-sah la cucuk itu ini…

 

Longkang bangjat boleh buat tanam sayo…

Tu kelapa laut version lembut punya…

Kau atas bawah semua fake

Sumber : Instagram

So disebabkan terlalu banyak kecaman daripada yang memuji, baru kejap tadi admin tengok Sajat post gambarnya dengan coach yin beserta caption dibawah ni, admin rasa dia terasa kot….hayookkk korangg!!

Sumber : Instagram

Alamak….gambar dah lawa tapi caption tu memang mengundang betul..haishhh!!

Baca : Tak sabar tengok muka staff  Sajat Belanja Pekerja Mancungkan Hidung Kat Thailand

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.