in

“Sedih betul” – [VIDEO] Tandas Dinaiki Air, Netizen Kecewa Lihat Fasiliti Stadium Bukit Jalil

Air Bertakung Di Toilet Stadium

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pada saat ini, kecoh diperkatakan mengenai keadaan padang Stadium Nasional Bukit Jalil yang ‘banjir’ gara-gara air bertakung di atas permukaan padang akibat hujan lebat yang berlaku pada malam Sabtu lepas.



Insiden petugas stadium yang dilihat menggunakan penyodok sampah dan kadbod putih untuk menolak air keluar dari padang dianggap tidak profesional dan ramai yang mengecam tindakan tersebut.

Stadium Bj

Walau bagaimanapun, nampaknya ada satu lagi isu mengenai fasiliti stadium ini yang rupanya bermasalah seperti yang dikongsikan di TikTok baru-baru ini.

 

Lepas padang, tandas stadium pula banjir? 

Menerusi perkongsian video @arfa_adam, kelihatan keadaan dalam stadium di bahagian tandas yang digenangi air hingga menyebabkan ketidakselesaan kepada pengunjung stadium.

Sedih betul dengan fasiliti stadium, tak cukup dengan padang hancur, kemudahan asas pun hancur. Apa komen anda?” tulis video tersebut.

@arfa_adam

sedihhh..dah la kalah..kena hadap air kumbahan plak. #ultrasmalaya #malaysia #bahrine #snbj #fyp #fypage #indonesia #bangladesh #turkmenistan #afc

♬ Sedih – Instrumental – Asraf Studio

 

“Tandas pun tak ada lampu” 

Selain daripada masalah dinaiki air, ada juga yang memberitahu beberapa tandas di stadium mengalami masalah ketiadaan lampu.

Perkara ini membuatkan kebanyakan netizen kecewa dengan keadaan stadium yang dikatakan bertaraf antarabangsa.

Takda Lampu

Harap pihak berwajib buatlah sesuatu untuk menyelesaikan masalah ni. Malu kepada negara lain tengok keadaan stadium negara kita ‘tenat’ macam ni. 

Baca: Tular Isu Padang Banjir, PSM Nafi Arah Guna Penyodok & Kadbod Untuk Keluarkan Air

Page Bola

Sumber: Harian Metro
Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.