“Saya bab-bab agama memang saya titik beratkan sebab saya seorang pendosa”-Muhammad Sajjad

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Sebelum ini kecoh isu usahawan kosmetik, Sajat atau Muhammad Sajjad Kamaruzzaman bertelekung dan dilaporkan memakai pakaian jemaah wanita di tanah suci.

Pelbagai pihak telah mengeluarkan kenyataan dan pandangan masing-masing berhubung isu ini.

Semalam, lewat malam Harian Metro ada muatnaik temubual mereka dengan Sajat bagi mendapatkan reaksi balas Sajat berhubung kontroversi membabitkan dirinya di tanah suci.

Tanpa berselindung Sajat menjawab segala persoalan berhubung isu tersebut.

“Ya Allah kalau aku org yg telah dilaknat, kalau aku org berdosa dan aku bukan umat tak dapat cium syurga, kau tariklah nyawa aku”- Sajat

“Saya seorang pendosa”

Usahawan kontroversi, Nur Sajat menjawab segala kecaman berkaitan pemergiannya ke tanah suci untuk mengerjakan umrah baru-baru ini. Walaupun dikecam hebat, Nur Sajat menjawab segala persoalan ketika ditemubual Harian Metro hari ini.

Posted by Harian Metro on Wednesday, February 12, 2020

Dalam temubual yang berlangsung selama kira-kira 13.31 saat itu Sajat menjelaskan semua persoalan berkaitan kontroversi yang dikaitkan dengan dirinya ketika menunaikan umrah di tanah suci.

Berhubung gambar viral di KLIA, ini jawapan Sajat.

“Dalam masa kami kat airport mmg sajat nak berhijab tapi masa tu agensi kata sajat tak perlu pakai sebab kita bukan terus buat umrah sbb kita nak ke madinah…gambar yangg viral tu bukan gambar sajat bersedia, tu gambar curi-curi..bukan gambar kami sedia pegang banner agensi, takde langsung.

“Kalau nk ambik gambar sajat, gambar secara proper, bukan curi-curi..”

Agensi kata Sajat ada buat perjanjian untuk tak dedah gambar…

“Sajat tak ada buat mana-mana perjanjian dengan dia, bagi sajat pihak mereka yg keluarkan gambar Sajat di airport..kalau ada surat perjanjian, dia yang langgar sebab dia keluarkan gambar Sajat di airport dahulu..sajat pun tak tahu, mungkin dia nk tunjuk marketing promosi dia…tp sajat memang tak ada tunjuk sajat gunakan agensi mereka..

“Sebab Sajat tau, Sebab Sajat keluarkan gambar dan video hanya gambarkan aktiviti sajat di madinah dan mekah.”

Pihak Imigresen Arab yang suruh Sajat pakai hijab

“Masa nak dapatkan passport dengan imigresen sana,dia wanita…dia tengok passpport Sajat dan tengok Sajat then dia suruh Sajat pakai hijab…sampai situ dia suruh sajat pergi bahagian wanita..”

“Bagi sajat mcm ni, kita sampai airport, passport dan identiti Sajat telah di check oleh imigresen, dan dia suruh Sajat pergi bahgaian wanita…of coz org imigresen cukup kepandaian dan telah lihat pelbagai jenis passport antarabangsa dia akan melihat dan dia melihat fizikal dan passport Sajat dan dia suruh Sajat pegi bahagian wanita dan suruh pakai hijab…”

Komen Sajat bila dikata mencemarkan agama dan permainkan Islam

“Sajat di kata mencemarkan agama, permainkan islam….Sajat tak boleh nak kata apa, itu pendapat masing-masing…Sajat bukan pergi menggelenyar, kita jaga tatasusila kita,..kita pergi beribadah dan bukan buat bukan-bukan…

“Dahulu sajat mmg naif tentang agama, kat sana sajat banyak belajar…mcm mana solat jenazah, solat sunat, mutawif ustz zul beri byk cerita ,  jangan mudah untuk kita jauhkan diri dari sang pencipta…sajat kat situ mmg rasa dekat dengan tuhan…”

Jawapan Sajat berhubung isu memakai pakaian wanita di Tanah Suci

“Saya memang berpakaian siapa diri saya, saya tak suka jadi orang lain..sebelum pergi saya dapatkan pendapat mereka yang dah pergi, pendapat orang berpengalaman, mufti, ustaz, saya jadi diri saya, saya tak nak dilahirkan ‘begini’…

” ‘Begini’ tu maksudnya setiap kelahiran kita tak sempurna…saya kat sana saya tak pegang wanita ke, saya memang sentiasa dengan mak dan anak-anak saya je..even kalau wanita pun kalau nak bersalam dengan saya, saya berlapik…saya tak ada pegang langsung, kita pun tak ada nafsu, memang kita fikir nak beribadah je…”

 

Kalau korang nak tengok interview penuh, boleh tengok kat video yang penulis dah letak kat atas.

Baca : Kes Sajat buat umrah pakai telekung hanya isu kecil- Mujahid Kata Tiada Sebarang Tindakan Diambil Terhadap Sajat

 

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.