in

“Power ah tangkap pakai tangan”- Netizen Terkejut Tengok Pemuda Ini Slumber Tangkap Biawak Guna Tangan

4Bewak

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sapa kat sini takut biawak? Admin sarankan korang yang takut biawak tu teruskan baca atas risiko sendiri lah ye.



Ni admin nak share sikit pasal kejadian penangkapan biawak oleh sekumpulan pelajar sekolah yang viral baru-baru ni. Apa yang menarik perhatian para netizen ialah cara tangkap biawak tu. Macam mana cara tangkap tu, korang tengok video oleh @hapiez_ kat bawah ni.

 

Tangkap pakai tangan weh

Ish admin tengok video ni pun rasa nak melompat. Bukan sebab geli, tapi sebab terikut perangai orang yang ada dalam video ni. Penuh drama. 

Screen Shot 2020 01 05 At 5.33.34 PmTak kira lah besar ke kecik ke, kalau dah sampai masuk rumah admin, confirm terus call bomba. Takde maknanya nak kejar-kejar dah. Terus serahkan pada yang pakar. 

Screen Shot 2020 01 05 At 5.33.13 PmTak sempat nak pegang ekor lagi dia dah pusing mengadap kita sambil keluarkan lidah. Nanti kena gigit tak memasal je kan. Biar je lah orang yang betul-betul pro buat kerja. 

Screen Shot 2020 01 05 At 5.34.52 PmMemang terhibur lah weh. Walaupun admin geli tengok, tapi tetap gelak gak. Yang peliknya macam mana boleh terlepas balik walaupun dah masuk guni. Admin harap biawak tu dah kena tangkap dan jangan terlepas untuk kali ketiga sudah lah. 

 

Baca: “Dia ingat raya lagi kot” – Biawak Sebesar Buaya Panjat Pagar Rumah Lelaki Di Johor Buat Netizen Pecah Perut

Screen Shot 2020 01 05 At 5.47.18 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.