in

“Patutlah selalu bau kaki” – Pengguna TikTok Dedah Lokasi Sesuai Letak Pewangi Kereta

Tempat Letak Perfume Kereta

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Perasan tak, kadang-kadang bila kita menaiki kereta lebih-lebih lagi selepas lakukan apa-apa aktiviti yang mengeluarkan peluh macam main futsal, badminton dan lain-lain secara tiba-tiba akan ‘naik’ bau yang kurang menyenangkan.



Bila perkara tersebut terjadi, selalunya masing-masing taknak mengaku dan mulalah driver atau penumpang bahagian hadapan akan cari pewangi kereta untuk disembur atau kalau jenis yang dalam bekas akan dihalakan ke corong aircond bagi menghilangkan bau tersebut.

Menurut perkongsian sebuah akaun kedai aksesori di TikTok ini, rupa-rupanya ada satu lokasi paling sesuai untuk meletakkan pewangi kereta jenis yang ada bekas ini untuk membuatkan kereta kita lebih wangi.

Tempat Salah Letak Perfume Kereta

“Tempat salah letak perfume kereta”

Seperti kebiasaan, ramai yang akan meletakkan perfume kereta ini di bahagian atas dashboard ataupun di bahagian tengah kereta antara pemandu. Sebenarnya, menurut akaun tersebut, ia merupakan tempat yang salah! Min pun baru tahu ni…

@stdetailingjbKita share.. mana tau bermanfaat.. like & share tanda support 😁 ##polishkeretajb ##coatingjb ##Bikespajb ##cuciseatjb ##detailingjb ##stdetailingjb♬ original sound – Bryan Lee – Boss Bryan

Rupa-rupanya, terdapat satu ‘corong’ pengudaraan yang terletak di bahagian bawah dashboard di sebelah kiri kereta korang, senang cerita sebelah pemandu. Menurut perkongsian, seeloknya, pewangi kereta ini diletakkan di kawasan tersebut.

Untuk membuktikan perkara itu, sebuah mesin yang biasanya digunakan untuk tujuan sanitasi kenderaan telah dipasang dan kelihatan kepulan wap yang terhasil daripada mesin berkenaan telah disedut dan keluar melalui corong aircond.

Bukti Perfume Kereta 3

Bila diperhatikan ruangan komen, ramai yang mengakui perkara tersebut selain ada yang memang meletakkan pewangi kereta disitu atas tunjuk ajar kawan-kawan yang arif tentang kereta dan ianya membuahkan hasil.

Tik Tok Komen Tempat Letak Perfume Kereta

Lah, lepas ni bolehlah cuba…Wangi sikit kereta…

Baca : “Penerangan sangat baik” – Cara Wanita Cina Ini ‘Review’ Van Jenazah Dapat Pujian Netizen

Lisa Review Van Jenazah

Sumber: TikTok
Sumber: TikTok
Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.