in

“Patut diam je, jangan cakap dah” – Satu Persatu Kontroversi Timbul, Netizen Minta Da’i Farhan Senyap

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kekecohan yang berlaku mengenai isu rumah tangga seorang pendakwah terkenal masih menjadi bualan netizen.


Apa tidaknya, lepas satu — satu lagi kontroversi timbul daripada mulut individu tersebut, sehingga mengundang pelbagai kecaman daripada netizen, yang rata-ratanya tidak bersetuju dengan tindakan beliau.

Tak habis pasal isu penceraiannya dengan isteri pertama, netizen disuakan lagi dengan pelbagai kenyataan lain dibuat dari tuan empunya diri — sehingga membuatkan ramai dalam kalangan kita muak, dan meminta agar pihak terlibat menahan diri daripada mengeluarkan sebarang kenyataan lain.

 

“Ambil tempoh bertenang…”

Perkara ini turut dilontarkan seorang pengguna media sosial, @akhifairuz_ — di laman Twitternya baru-baru ini.

Betul jugak kan? Lagi banyak kita bercakap, lagi banyak kesalahan yang dibuat — dan waktu isu ni tengah panas, ada eloknya pihak terlibat bersembunyi seketika daripada muncul di media sosial untuk meredakan keadaan.

Malah, perkara ini turut dipersetujui netizen lain.

Tak nak komen lebih, apa pun semoga semua masalah ini ada jalan keluarnya dan harap ia dapat diselesaikan dengan cara baik tanpa mencetuskan pelbagai kontroversi lain.

 

Baca: “Fatin ditolak, dicakar dan ditampar” – Bekas Isteri Da’i Farhan ‘Buka Mulut’ Dekat Polis

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.