“Nak…pakcik tak makan lagi”- Mula-mula Kesian Dekat Pakcik Jual Buah Longgok Ni, Tapi Jadi Bengang Lepas Dapat Tau…

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kisah tentang pakcik yang admin nak kongsikan ini memang cukup menyentuh hati.

Mana taknya, meskipun di usia warga emasnya dia masih lagi berhempas pulas mencari sumber pendapatan demi kelangsungan hidup keluarganya, walaupun hanya menjual buah longgok di depan bank, tepi jalan, longkang dan lain-lain.

 

Tadi dia cakap ..nak,pakcik xmakan lagi. Ya Allah sedihnyaa😭

Warga Damansara yang berdekatan dengan ttdi damansara . Kalau jumpa pakcik ni bantulah beli buah dia.Depan DIY ttdi…

Posted by ViralLah on Saturday, September 14, 2019

Dua hari lepas ada satu page di facebook ni kongsikan gambar pakcik dengan buah yang di jual di dalam plastik, katanya buah yang pakcik ni jual sedikit mahal daripada harga pasaran tapi anggap sahajalah sebagai sedekah sebab mungkin pakcik tu kelihatan sangat tua dan mungkin terpaksa mencari rezeki untuk sara keluarga.

“Warga Damansara yang berdekatan dengan ttdi damansara . Kalau jumpa pakcik ni bantulah beli buah dia.Depan DIY ttdi damansara. Maybe buah tu dia jual tinggi sikit dari harga biasa. Kita anggap sedekah jela maybe dia perlukan duit utk family dia. Sedih🤢. Dah tua masih bekerja. Teringat kat arwah abah.Atleast dia meniaga cr rezeki tak meminta-minta.Sama2 bantu dan doakan dia di permudahkan urusan dunia akhirat.

Tadi dia cakap ..nak,pakcik xmakan lagi. Ya Allah sedihnyaa😭”

Perkongsian page tersebut nyata mengundang kasihan ramai netizen malah mereka siap pakat nak bantu pakcik tu dengan beli semua buah-buahan, namun komen salah satu netizen di page tersebut nyata mengejutkan ramai pihak sebab…
Buah dah dicampur dengan yang busuk, harga di mark up sampai RM10 satu plastik tapi paling mengejutkan pakcik tu…
Sumber: Facebook
Mula-mula admin husnuzon lagi, mungkin pakcik tersebut berehat melepaskan lelah lepas seharian menjual buah, namun story daripada wanita ini membuatkan ramai mula curiga dengan pakcik tersebut.
Sumber: Facebook
Alamak, mana satu yang betul ni kan? Orang kata kalau tak ada angin, masakan pokok boleh  bergoyang. Maka admin pun cari lah lagi, mana lah tau ada cerita lain ke rupanya cerita yang admin jumpa pun memang sama, siap pelanggan ni kena sound lagi.
Sumber: Facebook

 

Halaaahh mana satu yang betul ni? 

Baca : Nak tipu pun bodoh [VIDEO] Tengok Uncle Ni Kacau Scammer Konon Dari Mahkamah, Memang WIN!

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.