“Nak jadi bodoh jugak la lepastu famous, lepastu paid review letak harga yahudi” – Instafamous Letak Harga Cekik Darah Bagi Alasan ‘Win-Win Situation’

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Zaman sekarang ini boleh dikatakan apa sahaja memerlukan duit, even nak masuk tandas pun perlu bayar.

Padahal nak cari duit punyalah susah, ada yang sampai kerja 10-14 jam sehari semata-mata nak cari sumber pendapatan yang halal.

Tapi korang percaya tak kalau admin cakap sekarang ni senang je nak cari duit, cakap sikit, tunjuk muka, posing sana sini, buat kerja giler..tup tup duit masuk!

Nama kerjaya itu ialah ‘Social Media Influencer’ tak kiralah tweetfamous ke, instafamous ke atau panggilan-panggilan lain.

 

“Imagine kena cekik darah dengan golongan bebal”

Kenapa admin cakap senang? Sebab baru-baru ni kecoh yang ‘generasi influencer’ ni minta sampai beribu-ribu untuk promote produk..mak oii, terkejut admin dengornya

Semua ini dikongsikan oleh @InjangNation di laman twitter, sehingga mendapat kecaman daripada netizen.

Hah kau! Tu baru instafamous yang suam-suam kuku, belum lagi instafamous yang betul-betul ‘famous’, memang ternganga mulut korang kalau tengok harga yang dorang letak.

Bila tengok-tengok balik macam tak masuk akal pun ada juga.

 

“Hi. Its RM8k for 1 minute video” – Yang benar Instafamous

Ini perkongsian yang admin ambil daripada laman twitter.

No wonder lah netizen mengamuk kat media sosial, sebab harga yang diminta golongan ‘influencer’ ni cekik darah.

**Gaji admin pun berbulan-bulan baru dapat RM8k tu okay

Malah rata-rata netizen kecewa sebab geng-geng influencer ini seolah-olah ambil kesempatan walaupun barang yang di-promote itu tak laku mana..Geng BBNU kot.

 

Pernah try guna instafamous beratus ribu followers serious MEMBAZIR!

“Baik aku tak payah jadi engineer senang je buat duit, ni bebi bebi betul”

Patutlah zaman sekarang budak obses dekat followers, buka buku taknak

Korang yang kat luar sana, kalau tak nak bayar mahal-mahal banyak lagi alternatif yang boleh korang guna, yang penting usaha.

Apa omputih kata? Where there is a will there is a way.

Baca : Tak berotak ni la diangkat jadi pujaan anak muda Instafamous Kena Bash Teruk Sebab Challenge Bodoh Ni

 

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.