“Muka helok pun tak guna kalau hati busuk.”- Netizen ‘Spill The Tea’ 4 Individu Yang Hantar Komen Jelik Kat Raja Permaisuri Agong

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Ramai yang sedih lepas Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah deactivate akaun twitter baginda akibat daripada ciapan jelik dan berbaur penghinaan yang diterima daripada ‘pihak tidak bertanggungjawab’.

Sumber: Twitter

Susulan daripada itu warga twitter melancarkan kempen #AmpunTuanku bagi memujuk Raja Permaisuri Agong kembali ke laman twitter menerusi akaun rasminya @cheminahsayang.

Malah warga twitter tanpa henti mencari dan membongkar pelaku-pelaku yang dipercayai telah menyebabkan Tunku Azizah ‘merajuk’ sehingga meninggalkan twitternya.

 

4 individu dikenalpasti!

Namun pencarian terhenti selepas seorang pengguna media sosial @AinulNunanaa mendedahkan gambar 4 pelaku terdiri daripada tiga lelaki dan seorang wanita yang dipercayai telah melakukan ‘kerja’ tak berperikemanusiaan berkenaan.

Sejak gambar itu dimuatnaik semalam, ia telah menerima lebih 15k retweets dan 8.8k likes dalam tempoh kurang daripada 24 jam.

Our queen been instrumental in letting the rakyat see the other side of royalty, her cute cheeky thingy…. I smiled everytime I see her tweet & now yall ruined it. Please come back 😭

Semoga our Queen rasa terpujuk bila baca tweet-tweet positif dari netizen yang memohon keampunan. Nak baca her tweet yang kenkadang cakap pasal her husband, her Kids, her recipe, her passion…. like always again

 

Mulut tak reti jaga. kalau kau tak suka, diam je. sebok nak mengata. Tu QUEEN. Bukan KAWAN KAWAN KAU

Rata-rata netizen memang nampak geram betol dengan kesemua individu tersebut, iyelah sebab diorang Tunku Azizah dah deactivate twitter baginda.

Sumber: Twitter

 

Sejujurnya admin pun kecewa juga bila Raja Permaisuri Agong deactivate twitter dia…huhu

Baca : Raja Permaisuri Agong please comeback! Netizen Risau Lihat Tunku Azizah Sugul Semasa Majlis Istiadat Pagi Tadi

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.