“Minah ni tengah high ke?” – Netizen Triggered Dengar Wanita Ini Demand Wang Hantaran

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kalau nak kawin tu, mesti banyak benda nak kena fikir. Lagi-lagi bab hantaran. Kalau pasangan pilihan korang tu tak kisah nak letak berapa, Alhamdulillah. Tapi kalau kena yang nak sampai berpuluh-puluh ribu tu, mau botak lah juga kepala nak fikir mana nak cari duit.

Ni ada satu video yang kami nak share dengan korang pasal sorang minah ni yang cerita bab hantaran. Video yang dikongsi oleh @Ir_syazwan ni memang buat netizen triggered. Mana taknya, minah ni mula-mula cakap tak kisah bab hantaran, tapi last-last demand gak. Haa, korang tengok sendiri lah.

 

Amboih sampai 15k.

Agak-agak lah kan nak demand sampai 15k. Mula-mula tu cakap tak kisah. Lepas tu cakap nak 15k pulak. Eh apa barang kau hisap sampai high macam ni. Pass lah sini sikit. 

Yes, kalau dah letak harga puluh-puluh ribu tu kita pun expect nak yang elok lah kan. Macam kita nak beli kereta jugak lah, sanggup bayar puluhan ribu, mesti lah kita expect performance dan kualiti elok apa semua kan.

Chill bro, kalau masak sama-sama dekat rumah kan lagi sweet. Masak boleh belajar kan. Tapi kalau memang dah pandai masak sebelum kawin tu memang A lah. 

Triggered betul sis ni. Kalau untuk tolong kenduri tu boleh dipertimbangkan lah juga. Sama-sama nak raikan hari bahagia dengan family, sanak-saudara dan kawan-kawan. 

Nah amik korang, siap ada hadis dan petikan dari Quran lagi. Jap, mahar tu mas kahwin, hantaran tu tak termasuk mas kahwin kan? Confuse pulak admin. 

Apa-apa pun jangan lah kita jadikan hantaran tu sebagai kayu ukur seseorang gadis. Lebih baik kita letak kayu ukur tu pada akhlak, kelakuan, adab dan kesantunan dia. Bukan kita nak jual anak sampai letak harga puluh-puluh ribu tu. Renung-renungkan. #donedakwah

 

Baca: Ada Yang Nak Mendirikan Masjid Ke Tak Lama Lagi?  Boleh Try Buat Hidden Hantaran Yang Tengah Trend Ni

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.