in

“Makan pun sekali je”- Wanita Ini Pakai Korset Setiap Hari Untuk ‘Maintain’ Saiz Pinggang 18 Inci

F2 Korsettt

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Badan yang langsing dan sihat menjadi impian hampir setiap wanita. Walaupun bukan senang nak capai, namun kalau dah itu yang diimpikan, kena lah sabar untuk diet, bersenam dan amalkan gaya hidup yang sihat.



Namun, buat seorang wanita di Amerika Syarikat ini pula, dia telah sanggup memakai korset untuk mengekalkan saiz pinggangnya yang kecil iaitu hanya 46 sentimeter (lebih kurang 18 inci). Menurut Oddity Central, wanita yang dikenali sebagai An Ky itu dilaporkan mempunyai saiz pinggang yang kecil berbanding wanita-wanita lain.

Korsettt 1

Wanita yang berusia 26 tahun itu mengatakan dia hanya makan sekali sehari dan dia juga konsisten dalam memakai korset hampir setiap hari untuk mengekalkan bentuk badannya itu. Percaya atau tak, beratnya hanyalah 37 kilogram!

Difahamkan, An Ky merupakan seorang wanita Vietnam yang kini tinggal di Amerika Syarikat dan bekerja sebagai penari sambilan. Badannya yang langsing itu telah mendapat perhatian daripada netizen setelah personaliti TV Vietnam iaitu Thuy Nga telah berkongsi video temu ramahnya dengan wanita itu awal tahun ini di saluran YouTube Thuý Nga Entertainment

Korsettt 3

Thuy Nga kebetulan berjumpa dengan An Ky ketika dia ke sebuah kedai minuman tempat An Ky bekerja. Dalam video YouTube tersebut, An Ky menceritakan bahawa sebelum ini dia akan makan tiga kali sehari namun sekarang dia telah menghadkan pengambilan makanan hanya sekali sehari.

Sebelum ini juga, dia pernah mempunyai berat badan sebanyak lebih 50 kilogram ketika berumur 18 tahun. Dari segi pemakaian korset pula, dia hanya akan membukanya pada waktu malam.

Boleh tonton video tersebut di sini.

Kalau ada yang tertanya-tanya macam mana wanita ini bertenaga kalau dia cuma makan sekali je sehari, rupa-rupanya An Ky akan pastikan dietnya mengandungi banyak buah-buahan, sayuran dan dada ayam untuk protein.

Tapi, kalau korang nak ikut cara diet dia ni, dapatkan dulu nasihat doktor sebab badan manusia ni berbeza-beza. Tapi min tak sanggup la makan sekali je sehari sebab min cepat lapar. 

Sumber: Oddity Central, YouTube Thuý Nga Entertainment

Baca: “Buat saya rasa seksi”- Sanggup Pakai Corset 23 Jam Sehari Sebab Nak ‘Maintain’ Pinggang 18 Inci

Korsettt 4

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.