in

“Macam tulisan komputer” – Tulisan Tangan Kemas & Cantik Masjid Ini Buat Netizen Terpukau

00Sejid

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Setiap kali kita ke masjid mesti ada peringatan dan pesanan yang kita boleh tengok. Ada yang berunsur nasihat, tak kurang juga yang memberi peringatan. Agak-agak siapa lah yang selalu tulis tu kan?



Ada satu pesanan yang tular di media sosial dengan tulisan yang sangkat cantik. Tulisan tangan yang macam komputer tu memang buat netizen terpukau tengok sampai terleka dengan pesanan yang diberi. Nah cuba korang tengok sendiri.

Screen Shot 2019 08 17 At 3.06.13 Pm Screen Shot 2019 08 17 At 3.05.57 Pm

 

Macam tulisan komputer

Cantik kan tulisan dia? Memang macam font dalam komputer. Tapi kita tahu manusia yang tulis sebab ada senget sikit. Tu apa yang adin nampak lah.

Screen Shot 2019 08 17 At 3.03.50 PmAdmin rasa masjid ni sangat beruntung ada ahli kariah yang tulisan dia cantik macam ni. Bukan saja jemaah yang perasan, tapi orang luar dan netizen pun boleh nampak. Sebab tu viral tu.

Screen Shot 2019 08 17 At 3.04.17 PmBetul tu, biasanya orang yang otai-otai je yang pandai buat tulisan kemas dan cantik macam ni. Tapi tak boleh dinafikan gak generasi sekarang ni pun ada skill macam ni. 

Screen Shot 2019 08 17 At 3.04.44 PmSelepas admin buat research sikit, admin jumpa lokasi masjid ni. Rupa-rupanya Masjid Bandar Seri Putra. Memang betul sebab admin pun pernah solat dekat sini dan memanf ada whiteboard dengan tulisan yang cantik macam tu. Kalau ada kesempatan, korang singgah lah masjid tu, tengok sendiri. 

 

Baca: “Good parenting” – Netizen Kagum Tindakan Lelaki Ini Teman Anak Buat Kerja Sekolah di Masjid

Screen Shot 2019 08 17 At 12.35.49 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.