in

“Lelaki pun tak berani”- Netizen Terkejut Tengok Gadis Ini Tangkap Tikus Guna Tangan

2Tikus

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Majoriti manusia menganggap tikus adalah haiwan perosak yang kotor. Kita selalu nampak kelibat tikus di longkang yang berdekatan kedai makan. Kadang-kadang tu ada juga kita ternampak dalam kedai makan dan restoran. Biasanya pengusaha restoran akan berusaha untuk tangkap atau melenyapkan dan menghalang tikus ke dalam restoran dengan menangkap atau memusnahkan tempat pembiakannya.



Cakap pasal tangkap tikus ni, ada satu video yang tular di Twitter dimana seorang gadis menangkap tikus dengan tangan. Okay, ada lapik dengan kain, tapi still tangkap guna tangan tau! Kalau korang tak percaya, korang boleh tengok video @anthraxxxx kat bawah ni.

 

Tangkap guna tangan je?

Admin kalau bab-bab tikus ni memang tak berani lah. Dah lah kotor, laju pulak tu. Kalau dia gigit bahaya juga. Tapi akak yang tangkap tikus ni memang steady… pakai tangan je. Memang power habis!

Screenshot 2021 04 04 At 1.37.48 Pm

Dahsyat kan. Slumber je tangkap pakai tangan. Kalau orang lain biasa letak jaring ke guna penyodok ke kan. Akak ni memang level lain lah.

Screenshot 2021 04 04 At 1.38.12 Pm

Setakat yang admin tahu, akak ni sorang je yang berani tangkap guna tangan. Admin tak pernah lagi jumpa orang tangkap tikus guna tangan. 

Screenshot 2021 04 04 At 1.37.24 Pm

Berani betul akak ni, apa lah nak dibandingkan dengan kita. Nampak tikus je terus melompat. Dia steady je tangkap pakai tangan.

Screenshot 2021 04 04 At 1.39.18 Pm

Admin pun akan mainkan peranan ni juga. Setakat nak takutkan tikus tu biar dia lari admin sanggup. Kalau nak tangkap tikus tu, memang admin seru akak ni lah.

 

Baca: “Jijik tapi terpaksa” – Penduduk Makan Tikus Dan Ular Sebab Takde Duit Gara-gara Covid-19

Screenshot 2021 04 04 At 1.43.19 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.