in

“Lagi senang bagi kereta” – [VIDEO] Ditanya Nak Apa Untuk Birthday, Gadis Terus Beli Kereta Lepas ‘Seram’ Dengar Permintaan Mak

Fi Mak Nak Menantu

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebagai seorang anak, kita mesti ada satu niat ataupun harapan untuk buat ibu bapa bangga dengan diri kita. Jika dah bekerja tu pula, kalau boleh mesti kita nak bagi hadiah sebagai tanda menghargai pengorbanan kedua ibu bapa kita.



Kebiasaannya kalau nak beli hadiah ni, mesti akan minta hint dari mereka kalau ada benda yang dimahukan. Namun, kadang-kadang ‘benda’ yang di minta oleh mereka itu boleh buat kita terdiam macam kisah ini.

 

Tanya hadiah untuk hari jadi mak

Macam kisah yang viral di media sosial baru-baru ini, bila seorang anak dilihat lagi rela keluarkan duit yang banyak daripada bagi ‘ahli keluarga baru’ untuk ibunya.

Menerusi kisah yang dikongsi oleh @deroxanna ini, dia dilihat cuba untuk beri hadiah hari jadi kepada ibunya sebagai tanda penghargaan dengan menanyakan apa dimahukan oleh orang tuanya itu.

Mak Nak Menantu 1

Pada mulanya, si ibu dah bagi jawapan yang dia nak kereta sebagai hadiah hari jadinya nanti. Walau bagaimanapun, anaknya rasa bahawa si ibu seakan bergurau dan bertanya dengan nada serius sekali lagi. Lepas itu, terus terdiam si anak lepas ibunya kata mahukan menantu sambil diberi renungan yang tajam.

Mungkin pilihan pertama ibunya lebih senang nak ditunaikan, sebuah lori yang membawa kereta jenis Proton Saga untuk diberikan pada ibunya terus dilihat berada di hadapan rumah mereka.

Perkongsian video tersebut telah menjadi bualan ramai, dan sehingga kini ia telah meraih lebih dari 450k tontonan di TikTok.

@deroxanna

My syurga.. #birthdaypresent #Jus

♬ original sound – Mon chèri – Mon chèri

 

“Entah ii menantu tu bawak lori tu”

Menjengah ke ruangan komen, nyata jawapan dari si ibu itu membuatkan rata-rata netizen jadi terhibur. Ramai merasakan bahawa belikan kereta lebih mudah dari bagi menantu untuk mak, di samping ada juga buat andaian yang mungkin jawapan kedua maknya itu package dengan pemandu lori tersebut. Mungkin juga?

Reak Mak Nak Menantu 1 Edit Reak Mak Nak Menantu 2 Edit Reak Mak Nak Menantu 3 Edit

Moral of the story, ikut saja jawapan pertama dari ibu bapa korang nanti. Takoddd jadinya nanti.

 

Baca : “Termenangis sekali” – [VIDEO] Konon Belikan Aiskrim Vanilla Sebagai Hadiah Hari Bapa, Rupanya Ada Plot Twist Yang Buat Ramai Sedih

Foot Mak Nak Menantu

Sumber: TikTok
Sumber: TikTok
Sumber: TikTok
Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.