“Kuat gila impak dia” – Penunggang Motorsikal Tercampak Lepas Terlanggar Kereta Yang Tukar Lorong Tiba-tiba

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Tidak dinafikan, penggunaan motorsikal dapat mempercepatkan tempoh perjalanan ke sesuatu tempat. Walaubagaimanapun, risikonya tetap ada. Kalau kita dah berhati-hati, ada pulak orang atau kenderaan lain yang tak berapa betul atas jalan.

Menerusi akaun Twitter @999Malaysia, satu video dashcam berjaya merakam kejadian kemalangan yang melibatkan sebuah motorsikal berkuasa tinggi dengan sebuah kenderaan. Cuba korang tengok video dekat bawah ni.

Melambung terus

Sebagai seorang pengguna motorsikal berkuasa tinggi, admin ada sikit rasa insecure dengan kejadian tu. Macam yang admin cakap awal tadi, kadang-kaang tu kita dah berhemah, tapi ada pula orang lain yang bawak sesuka hati. Sudahnya tak pasal-pasal kena tidur dekat hospital.

Admin setuju dengan apa yang brader ni cakap. Lorong kanan memang untuk memotong. Lane dia pun clear pada awalnya. Kereta tu yang terus masuk macam tu je lepas bagi signal.

Kalau semua orang faham benda ni takpe lah juga. Ni ada juga yang duduk lane kanan tapi bawak slow macam siput. Pastu orang nak potong tak bagi pulak. 

Ya betul, moto tu pun laju, Tak sempat dia nak elak. Tapi kalau dia dapat elak pun, kereta tu still salah sebab bagi signal pastu terus masuk. Memang orang lain tak sempat lah nak react. Apa-apa pun admin doakan rider tu selamat dan dipermudahkan segala urusan claim insurans dan lain-lain.

 

Baca: “Tak pasal kena langgar” – Akibat Bawa Sesuka Hati,  Penunggang Moto Berkuasa Tinggi Ini Terima Kecaman Netizen

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.