“Korang buang macam tu je?” – Jijik! Lelaki Jumpa Ratusan Kondom ‘Terpakai’ Terapung Di Terusan Sebelah Rumahnya.

Pernah tak korang terfikir bangun-bangun pagi je akan ternampak pemandangan yang tak sepatutnya korang tengok.

‘Longkang dipenuhi kondom’

Namun itu yang terpaksa dilihat lelaki ini sebaik dia melangkah keluar dari rumahnya yang terletak di sebelah terusan sebelum melihat ratusan malah boleh dikatakan ribuan ‘sarung zakar’ memenuhi terusan tersebut pada Ahad lepas..apooo~

Saya baru keluar rumah dan keliru…Hei? Anda hanya membuangnya macam tu saja?”

#ออกจากบ้านมาอย่าง งง#เห้ย….. #นายทิ้งแบบนี้เลยหรอ???#ริมคลองบางกอกใหญ่…

Posted by นาย อร่อย อูมามิ on Saturday, June 15, 2019

Bagaimanapun pekerja bandaraya telah membersihkan dan mengeluarkan kondom tersebut yang dilihat terapung berhampiran Wat Chao Moon di daerah Yai, Bangkok pada Isnin.

Memetik Coconuts, wakil Jabatan Pengairan dan Pembentungan Sanseun Ruanganrit memaklumkan, pihaknya setakat ini tidak dapat mengenalpasti dari mana datangnya kondom tersebut.

Namun yang pasti salah satu kondom tersebut dipercayai datangnya dari West In Hotel.

Sumber : Facebook

 

Selepas sahaja gambar tersebut viral di media sosial, sebuah hotel di Bangkok didenda didenda sebanyak 10,000 Baht bersamaan RM1,340 kerana melanggar peraturan sanitasi.

Yang tak bestnya, ada wakil daripada hotel yang enggan dimaklumkan namanya telah menyalahkan pengutip sampah swasta kerana membuang sampah dari hotel pada tengah malam sebelum kejadian.

Eh salah sendiri lepas tu salahkan orang lain pulak. Macam ni lah, pandai guna pandailah buang. Takkan main campak je!

Baca : Terkejut Jumpa Kondom Dalam Wallet Anak, Mak Hiris Kondom Depan Anak Sambil Membebel Selama 2 Jam

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.