in

“Kena belajar rajin-rajin” – Pesanan Driver Lori Ini Terima Pujian Netizen

1Lori

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Ada kala kita rasa down dan tak ada semangat. Jangan risau, itu adalah perkara normal yang akan dilalui oleh setiap manusia. Selain kena ada motivasi hidup untuk bangun semula, kita juga perlukan nasihat dari orang sekeliling.



Cakap pasal nasihat ni, ada satu pemandu lori ini bagi nasihat pasal kehidupan. Korang boleh tengok video nasihat oleh @IrwanAffandi kat bawah ni.

 

Kena belajar rajin-rajin

Kadang-kadang nasihat yang diberikan tu boleh datang dari orang yang kita tak sangka. Macam dalam kes ni, nasihat berguna datang dari seorang pemandu lori. Ringkas dan padat, cukup untuk bagi semangat untuk kita lebih rajin!

Screenshot 2021 01 31 At 12.23.10 PmBetul, yang baik kita jadikan pedoman, yang buruk kita ambil jadi pengajaran. Selalu orang bagi nasihat ni sebab dia tak nak tengok orang lain lalui jerih pahit yang dia pernah lalui sebelum ni.

Screenshot 2021 01 31 At 12.23.26 PmKuncinya sekarang ni ialah belajar rajin-rajin. Nanti tak senang kena tipu sebab kita ada ilmu. 

Screenshot 2021 01 31 At 12.24.06 PmMula-mula pun admin ingatkan dia nak cerita sedih, tapi bila dengar apa yang dia cakap, terus dapat semangat untuk jadi lebih rajin. 

 

Baca: “Niat bukan nak kutuk, nasihat umum” – Pantun ‘Makan Dalam’ 2 Beradik Pasal Ahli Politik Dapat Perhatian Raja Permaisuri Agong

Screenshot 2021 01 31 At 12.24.35 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.