in

“Kalau takde duit, diam!” – ‘Personal Shopper’ Sekolahkan Netizen, Taknak Beli Barang Sendiri Tapi Nak Murah!

Personal Shopper

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kadang-kadang kita tak faham dengan orang yang tak ada common sense ni kan? Samalah macam seorang wanita yang share baru-baru ni pasal sikap netizen yang ‘kerek’ dan tak ada common sense.



Menurut Siti Najihah, dia merupakan seorang personal shopper dan selalu upload apa-apa barang untuk cari potential customer. Kalau korang nak tahu, personal shopper ni adalah seseorang yang tolong kita untuk dapatkan atau belikan sesuatu barang. Kira mudahkan kerja korang, so that tak payah nak buka website and beli. Bagitahu je personal shopper, bank in duit dan dorang akan belikan!

Christmas Shopping Gif By Target

Of course personal shopper ni akan mark up sikit harga daripada harga yang dijual dekat website sebab kira caj tu untuk upah mereka pergi belikan. Tapi, ada juga segelintir netizen yang nak persoal pasal harga yang dorang mark up tu.

So, Siti Najihah ni pun ‘sekolahkan’ netizen yang tak ada common sense tu dekat Twitter. Haa kan dah kena! Baru-baru ni dia ada promote produk Naelofar x Starbucks tu tapi dengan caj lebihan sebanyak RM8.

Sekali, ada la beberapa netizen persoal pasal caj lebihan tu. Nak tahu apa Siti Najihah balas?

Uish dia punya mark up😂”

Tapi dekat outlet Starbucks RM78 je 🤔”

Netizen Bebal
sumber: twitter

U rasa? I pergi beli barang hanya dibawa angin? Parking I hanya di bayar dengan kelipan mata? Toll i dibayar dengan bulu kaki? Masa I? Use common sense. KALAU u rasa mahal, BELI SENDIRI.”

https://twitter.com/siti_najihah/status/1158698095728742401

I am SO SICK of this. Personal shopper juga manusia yang kena bayar commitments. Tak perlu hidup is it dengan belikan barang korang secara percuma? Kita hidup zaman batu is it? 🤦🏻‍♀️ Common sense please.”

Ramai netizen yang sokong dengan Siti Najihah. Yela, takkan semua benda nak murah je kan. Kenalah tanggung kos ‘kemalasan’ korang untuk beli sendiri barang tu. Lagipun bukannya dia caj sampai RM50 pun.

Takda common sense dalam berniaga sungguh diorang ni. Nama pun personal shopper memanglah mark up harga 🤦🏻‍♀️”

Mark up tak sampai RM10 pn apa yang kecoh? Kalau tak ada duit beli je la sendiri.”

Common Sense
sumber: twitter

 

Dekat mana ada jual common sense eh? Admin nak beli dan sedekahkan dekat orang macam tu hmmm…

Baca: “Mak babi lagi mulia dari mak moden” -Netizen ‘Sekolahkan’ Individu Kutuk Ibu Bekerjaya

Collage 13

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.