in

Instafamous Kena Serang Mat Salleh Sebab Isu Sosej, Tapi Reaksi Netizen Kita Memang Win!

Untitled Collage 38

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sosej atau hotdog yang lazimnya orang kita sebut, merupakan antara processed food kegemaran rakyat Malaysia. Makan dengan roti sedap, makan gitu je pun layan jugak.



Baru-baru ni, seorang Instafamous @arlinabanana ada la berkongsi dua keping gambar breakfast di laman Twitternya — big breakfast katanya, dan gambar itu turut diretweet oleh @ratemyplatenow.

Arlina2

Ramai netizen yang terliur tengok, namun perkongsian beliau turut mengundang komentar dari mat salleh sendiri — yang mengkritik cara penyediaan makanan tersebut.

Arlina1

Biasalah, sosej kalau kat sana ni kan antara comfort food diorang! So ni antara komen dari westerners yang diterima beliau.

Sosej1

Sosej2

Sosej3

Err, sosej je pun kan? Kita pun bukan pakar gastronomi, so nak ulas lebih pun tak pandai — mungkin ada la yang tak kena di mata diorang tentang cara hidang atau penyediaan makanan tu.

Tapi, apa yang lebih mencuri tumpuan adalah komen-komen melucukan daripada netizen kita sendiri — baru mat salleh ni tahu penangan geng bawang Malaysia!

Sosej4

Sosej5

Sosej6

Sosej7

Sosej8

Kan? Ate bior le, dia yang nak makan bukan mike.

 

Baca: “Jadi ke diorang buat?” – Netizen Tertanya-tanya Hasil Kek Lapis Sarawak di Rancangan Masakan British

Capture 8

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.