in

“Ini mengarut dan khurafat” – Ahli fizik Hentam Teori Pemuda Yang Kaitkan Warna Alam Dengan Waktu Solat

Mengarut7

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kalau nak berkata-kata, kena lah tahu fakta dan kaji selidik dahulu sesuatu info sebelum dikongsikan, jangan sengaja buat andaian lebih-lebih lagi kalau melibatkan agama.



Perkongsian pemuda ini telah mengundang kecaman kerana ahli fizik dan ahli biologi menganggap ianya khurafat!

 

“LEPAS NI TAKNAK SOLAT LAMBAT LAGI!”

Tubuhbadanwarnaalam

Begini, pemuda tu kongsikan satu teori yang perubahan warna alam sekitar ini boleh memberikan impak pada tubuh badan kita kalau kita solat tepat pada waktunya.

Dia menghuraikan perubahan warna yang berlaku setiap kali nak masuk waktu solat dan maksudnya serta kebaikan pada tubuh badan kita.

 

WAKTU SUBUH

Subuh

 

WAKTU DZUHUR

Dzuhur

 

WAKTU ASAR

Isyak

 

WAKTU MAGHRIB

Maghrib

 

WAKTU ISYAK

Asar

Pada mulanya, ramai netizen yang terpukau dengan perkongsian dia ni, sampai boleh raih lebih daripada 24,000 jumlah retweets. Tapi lepas physicist Zamir Mohyedin perbetulkan segalanya, jumlah RT turun menurun ke 22,000 lebih.

Dia anggap benda ni khurafat sebab bagi mereka tubuh badan kita kalau tak solat sekali pun, segala perubahan frekuensi tubuh badan kita tetap boleh terima.

Malah segala warna cahaya dan segala gelombang yang dia berikan itu semua langsung tak memberikan kesan pada tubuh badan kita.

 

Dahlah tak betul. Pseudo-sains pula tu.”

Mengarut

Mengarut3

 

Kau solat atau tak, gelombang ini tetap ada bersumberkan matahari yg bantu manusia melihat. Gelombang ini tak berikan apa apa hikmah kreativiti bagai.”

Mengarut4

 

 

Cuma gelombang cahaya x-ray, UV dan Gamma saja yang berikan kesan pada tubuh. Apa kesannya?”

Mengarut6

Apa yang dikatakan ini berdasarkan ilmu, dan ia dah ditulis dalam buku teks sekolah dan universiti dah pun. Ia berdasarkan ilmu daripada ahli fizik yang established.

Jadi, terang-terang ia membuktikan bahawa warna alam tu memang tiada kaitan dengan tubuh badan, yang ada cuma cahaya UV, itu pun boleh tambahkan penyakit lagi.

Mungkin ia ada kaitan dengan meditasi, tapi kalau nak dibahaskan isu ni akan jadi macam ubat sembuhkan penyakit vs Allah sembuhkan penyakit. Jadi, ikut korang sendiri lah nak percaya atau tak.

 

Baca : “Derhaka jahan*m!” – Gadis Tikam Bapa Bertubi-tubi Dekat Dada, Mata dan Kepala Sebab Suruh Solat Asar

Derhaka

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.