“Ini Melayu all about sex tapi guna agama jadi alasan…”

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Baru-baru ni banyak je kes jadi yang melibatkan kaum wanita Melayu contohnya buang anak la, kahwin bawah umur la. Ramai je orang Melayu sendiri yang marah dengan kes-kes macam ni tapi bukan tu je ada je kaum lain yang condemn benda ni.

Macam satu cerita yang dikongsikan oleh pengguna Twitter ni tentang pengalaman dia berdepan dengan seorang uncle Cina yang bertanya tentang perempuan Melayu.

Sumber: Twitter

 

Islam tak salah, orang dia je yang salah…

Sumber: Twitter

 

Lelaki nak kahwin 4 tapi tak mampu…

Sumber: Twitter

 

Perempuan melayu, gunalah otak!

Sumber: Twitter

Ramai je yang setuju dengan pendapat Uncle ni dan turut berkongsi pengalaman dorang.

Sumber: Twitter

 

Ada je yang berkata supaya mengambil yang positif daripada cerita Uncle ni sebab ada je penting dan bermanfaat. Yang elok kita jadikan iktibar atau renungan….

Sumber: Twitter

Benda baik jadikan renungan, yang tak elok jadikan pedoman…

Nota: Gambar digunakan di atas adalah sekadar hiasan dan tiada kaitan dengan cerita

Baca: Ayu ‘Lari’ Ke Thailand Tinggalkan Abe…

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Irsarani Abdullah

Tak banyak dapat diketahui tentang penulis ini melainkan dia meminati EXO.