in

Gol Ronaldo Cetus Kontroversi, Pandangan Penjaga Gol Terhalang Akibat Asap

3Cr

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Nama bintang bola sepak Cristiano Ronaldo terus menjadi perhatian biarpun beraksi di Liga Arab Saudi.


Terkini, bintang kelahiran Portugal itu telah menjaringkan satu gol kontroversi ketika kelabnya Al-Nasr menentang Al-Ahli. Dalam pertarungan Liga Pro Saudi yang mendebarkan, Cristiano Ronaldo membuatkan peminat terpegun dengan gol yang luar biasa.

Screenshot 2023 09 24 At 4.00.09 Pm

Permainan dimulakan dengan hebat, dan hanya empat minit, Ronaldo mendapati dirinya mempunyai peluang untuk menjaringkan gol.

Dengan bola di kakinya, dia melepaskan rembatan yang melencong ke sudut bawah gawang melepasi penjaga gol Al-Ahli, Edouard Mendy. Kontroversi timbul berikutan asap tebal yang menyelebungi kawasan padang dan turut dikatakan telah melindungi pandangn penjaga gol.

Memetik laporan Samaa TV, penonton telah melemparkan sesuatu ke atas padang ketika perlawanan sekaligus mewujudkan keadaan huru-hara dan menyebabkan Mendy hampir mustahil untuk melihat pergerakan bola. Mendy benar-benar ‘dibutakan’ oleh asap tebal, dan ketika rembatan Ronaldo mengenai belakang jaring, huru-hara berlaku.

Biasanya, apabila perkara seperti asap atau suar mengganggu permainan, pengadil menghentikan permainan sehingga keterlihatan dipulihkan. Tetapi tidak kali ini. Permainan diteruskan, dan gol Ronaldo dikira, menjadikannya detik yang benar-benar luar biasa dalam bola sepak.

 

Baca: Seriouslah ‘Player’ Thai Lagi Kaya Dari Ronaldo? Ini 9 Pemain Bola Sepak Terkaya Di Dunia

Screenshot 2023 09 24 At 4.01.45 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.