Emak Sakit, Call 9 Orang Anak Tapi Sorang Pun Tak Jawab, Last-last Pergi Hospital Sendiri

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Sejak kecil kita dijaga dengan penuh kasih dan sayang oleh ibu bapa, malah mereka akan pastikan tidak ada secalit kesan calar pun pada badan kita.

Namun bila kita dah besar, mereka pula menginjak usia tua, adakah kita curahkan bakti yang sama? Sanggupkah kita menjaga makan dan pakai mereka sebaiknya?

Mungkin kisah yang dikongsikan Salehuddin Morktaruddin di facebook ni akan membuka mata kita semua, sama ada layak atau tidak kita digelar sebagai anak.

 

Bila aku tanya mana anak makcik tak de ke,dia jawab anak 9 orang tapi call semua tak jawab😢

TOLONG SHARE KAWAN KAWAN 😢😢😢Aku terkilan dan sedih tengok makcik Zahrah ni datang Hospital Kuala Lumpur seorang…

Posted by Salehuddin Morktarudin on Monday, September 9, 2019

 

Ini kisah Makcik Zahrah

TOLONG SHARE KAWAN KAWAN 😢😢😢

Aku terkilan dan sedih tengok makcik Zahrah ni datang Hospital Kuala Lumpur seorang diri.Bila aku tanya mana anak makcik tak de ke,dia jawab anak 9 orang tapi call semua tak jawab😢

Aku cuba call anak dia sorang ini jawab dan aku harap anak dia akan datang segera untuk bantu Mak dia.

Kepada kawan2 saya dalam ini if sapa kenal makcik Zahrah stay Bangsar tolong bagi tahu family dia ye.Sebab makcik ini nak kena warded tp dia seorang diri.Kesian & sedih aku tengok makcik itu seorang diri.

Bila aku tengok makcik ini,aku terbayangkan if itu adalah Mak aku😭
Ya Allah ku pohon doa darimu supaya permudahkan segala urusan makcik Zahrah ini & ada orang datang teman makcik Zahrah ni.Amin 🤲🏻

 

Betul lah orang kata ibu bapa boleh jaga 10 orang anak, tapi 10 orang anak tu belum tentu boleh jaga ibu dan bapa.

Sumber: Facebook

 

Apa jasa kita untuk kedua orang tua kita?

Baca : Inilah PENGORBANAN saya yang sgt besar- Safiey Illias Tunai Janji Pada Mak Ayah, Pakai Baju Lelaki Sempena Hari Raya Qurban

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.