in

“Check dulu expired ke belum” – Netizen Geli Tekak Tengok Ulat Bergerak Dalam Keropok Ikan

4Ulat

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Keropok ikan adalah antara makanan yang sering dicari tatkala kita berada di Pantai Timur semenanjung. Rata-rata kedai disana ada menjual keropok ikan dalam pelbagai jenis dan bentuk. Tapi yang menjadi kebiasaannya keropok keping lah.



Admin nak pesan, kalau nak beli keropok ikan, korang kena tengok gak kualiti dan keadaan dia. Kita tak nak ada bendasing time kita tengah sedap-sedap makan tu. Apa bendasing tu? Nah korang tengok video kat bawah ni.

Hati2 Sebelum Goreng Keropok Ikan…. 👇👇👇Dah lebih 20 tahun aku makan kopok, ni first time aku jumpa.Jap, kenapa mesti aku yang jauh di perantauan ni yang mesti jumpa benda ni. I need more kopok please 😔Kredit Video Zahariah Zahrom https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2408690382680889&id=100006198510100

Posted by SINAR on Friday, October 4, 2019

 

Eee gelinya

Siapa sangka ada ulat dalam keropok ikan. Tapi admin rasa sebab tu keropok yang lama kot, atau salah cara simpan. Kalau tak, takkan lah tiba-tiba ada ulat keluar kan?

Screen Shot 2019 10 06 At 2.45.01 PmEee kalau admin tengok pun dah kembang tekak, ni nak telan memang taknak lah admin. Admin nampak macam ni terus buang je. Geli weh.

Screen Shot 2019 10 06 At 2.45.58 PmScreen Shot 2019 10 06 At 2.45.38 PmTahu lah cheese tu asal dari susu yang basi. Tapi kalau macam ni gerak-gerak sapa yang nak makan. Orang melayu ni memang sinonim dengan cheese tapi yang ni lain weh.

Screen Shot 2019 10 06 At 2.46.27 PmOhh macam ni cara nak simpan yang betul. Kena alert sikti weh. Jangan nak makan je tahu. 

 

Baca: “Memang tak lah aku dtg lagi” – Wanita Geli Jumpa Ulat Sampah Dalam Fries Di Franchise Ayam Popular

Screen Shot 2019 10 06 At 3.23.26 Pm

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.