“Check dulu expired ke belum” – Netizen Geli Tekak Tengok Ulat Bergerak Dalam Keropok Ikan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Keropok ikan adalah antara makanan yang sering dicari tatkala kita berada di Pantai Timur semenanjung. Rata-rata kedai disana ada menjual keropok ikan dalam pelbagai jenis dan bentuk. Tapi yang menjadi kebiasaannya keropok keping lah.

Admin nak pesan, kalau nak beli keropok ikan, korang kena tengok gak kualiti dan keadaan dia. Kita tak nak ada bendasing time kita tengah sedap-sedap makan tu. Apa bendasing tu? Nah korang tengok video kat bawah ni.

Hati2 Sebelum Goreng Keropok Ikan…. 👇👇👇Dah lebih 20 tahun aku makan kopok, ni first time aku jumpa.Jap, kenapa mesti aku yang jauh di perantauan ni yang mesti jumpa benda ni. I need more kopok please 😔Kredit Video Zahariah Zahrom https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2408690382680889&id=100006198510100

Posted by SINAR on Friday, October 4, 2019

 

Eee gelinya

Siapa sangka ada ulat dalam keropok ikan. Tapi admin rasa sebab tu keropok yang lama kot, atau salah cara simpan. Kalau tak, takkan lah tiba-tiba ada ulat keluar kan?

Eee kalau admin tengok pun dah kembang tekak, ni nak telan memang taknak lah admin. Admin nampak macam ni terus buang je. Geli weh.

Tahu lah cheese tu asal dari susu yang basi. Tapi kalau macam ni gerak-gerak sapa yang nak makan. Orang melayu ni memang sinonim dengan cheese tapi yang ni lain weh.

Ohh macam ni cara nak simpan yang betul. Kena alert sikti weh. Jangan nak makan je tahu. 

 

Baca: “Memang tak lah aku dtg lagi” – Wanita Geli Jumpa Ulat Sampah Dalam Fries Di Franchise Ayam Popular

 

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.