“Busuknya hati…” – Peminat Kritik Sikap Neelofa Perli Fazura di Instastory

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



Sejak dua menjak ini, nama Neelofa sering disebut-sebut, dan yang menghairankan apabila namanya disebut bukan tentang satu isu sahaja. Laa apa kena pulak ni? Sebelum ini, peminat sibuk mengkritik keputusan berani mati Neelofa dalam melancarkan tudung terbaharunya di salah sebuah kelab malam terkenal. Selepas pihak Naelofar Hijab mengeluarkan permohonan maaf secara rasmi, namanya sudah kurang disebut.

Pun begitu, baru-baru ini namanya disebut kembali dan dikaitkan semula dengan Fattah dan Fazura. Jeng jeng jeng! Menurut Rotikaya, isu ini bermula apabila salah seorang pengguna di Twitter telah memuatnaik sebuah video yang menunjukkan Neelofa sedang bersiap untuk penggambaran iklan beliau di Taiwan.

Sumber: Instagram

Menurut pengguna Twitter berkenaan, Fizz Zoule, dia mula rasa menyampah apabila Neelofa didakwa memerli Fazura melalui Instastorynya.

After dapat tahu the real motives of this video, terus rasa menyampah dengan Lofake ni. Nampak sangat hati dia hitam and penuh dengan jelousy. Pi mampos Lofake! You messed with Fazura, you messed with me. Terus tak suka Hajjah Lofake!”

Difahamkan Fazura telah memuatnaik video di Instastorynya semasa dia sedang bershooting bersama Fattah Amin.

“Fazura up igstory kata tak boleh start shooting kalau tak ada kek batik. Then tiba-tiba Hajjah ni buat jugak story nak perli.

Tidak lama selepas itu, Neelofa perlu memuatnaik video dan menyatakan dia tidak boleh start shooting tanpa memakai shawlnya. Eh eh macam sama je..

Peminat masing-masing mempersoalkan motif sebenar Neelofa kerana dialognya sama seperti Fazura dan seakan-akan memerli pelakon terkenal itu. Di Twitter, penuh dengan kritikan peminat terhadap sikap Neelofa yang dianggap tidak professional itu.

“Neelofa ni tak payah lah nak perli or kutuk Fazura tu. Obviously Fazura tu dah win!”

You used to be my idol. But not anymore lepas you perli Fazura. Sorry, kalau lepas ni turun lagi followers you, i salah seorang dari diaorang ok”

“Lol Neelofa tak boleh move on lagi ke sampai perli Fazura? So immature. Fake

Alahai Hajjah.. Scene perli memerli dah nak start ke ni?

Baca: Kementerian Terpaksa Gugurkan Neelofa Dari Senarai Anugerah Ikon Wanita

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Written by Zarith Sofea

Seorang gadis yang minat membaca dan melayari internet untuk lebih cakna tentang gosip dan berita terkini. Peka dengan keadaan semasa tetapi tidak mudah terpengaruh dengan budaya fitnah yang tidak sihat.