Kementerian Terpaksa Gugurkan Neelofa Dari Senarai Anugerah Ikon Wanita

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Nama Neelofa masih hangat diperkatakan oleh orang ramai selepas kontroversi majlis hari jadi dan pelancaran di kelab malam baru-baru ini. Walaupun peristiwa itu sudah berlalu hampir seminggu, namun netizen masih ‘aktif’ mengkritik melalui laman Instagram milik Neelofa sehinggakan beliau terpaksa menutup ruangan komen.

Orang ramai rata-ratanya mahu memboikot lakonan serta apa jua produk yang dikeluarkan oleh pelakon dan usahawan berjaya itu. Bagai jatuh ditimpa tangga, baru-baru ini tular pula berita tentang penarikan nama Neelofa daripada senarai Anugerah Ikon Wanita yang bakal dianjurkan dalam masa terdekat ini. Hah? Biar betul?

Sumber: Instagram

Menurut Malaysia Gazette, sebuah kementerian didakwa telah membuat keputusan untuk menggugurkan namanya dari senarai anugerah itu. Pihak kementerian tersebut dikatakan terpaksa membuat keputusan sedemikian kerana tidak mahu menerima apa-apa tempias daripada kontroversi yang telah berlaku.

Selain nama pengacara popular itu, antara penerima Ikon Wanita lain yang akan menerima anugerah adalah Datuk Vivy Yusuf, Datuk Nurul Hidayah dan Datuk Ziela Jalil yang pemilihannya berdasarkan kejayaan dalam bidang masing-masing. Wahhh tahniahh!

Sebelum ini, sehari selepas kontroversi tersebut berlaku, Neelofa telah kehilangan lebih daripada 100,000 pengikut di laman Instagramnya. Paparan skrin laman sosial beliau menunjukkan penurunan jumlah pengikut sejurus sahaja pelancaran koleksi tudung terbaharunya.

Sumber: Instagram

Neelofa sebelum ini memiliki 5.5 juta pengikut telah menerima kritikan dan kecaman hebat daripada netizen yang mengkritik tindakannya mengadakan majlis itu di sebuah kelab malam popular di Jalan Tun Razak, pada Isnin lalu.

Nampaknya kontroversi itu memberi impak yang besar kepada Neelofa, memandangkan sebelum ini beliau tidak pernah dikaitkan dengan apa-apa kontroversi hebat seperti ini. Dalam pada itu, biarpun dihimpit dengan kontroversi, koleksi baharunya, Be Lofa laris dijual dalam tempoh 24 jam. WOOOWW!

Sumber: Instagram

Namun pada hari Khamis yang lepas, kakak kepada Neelofa, Noor Nabila, merangkap Pengarah Urusan Naelofar Hijab telah mengeluarkan permohonan maaf secara rasmi melalui laman Instagram beliau.

Harap apa yang dah jadi tu dapat dijadikan pengajaran pada Neelofa dan tak akan berulang lagi ya!

Baca: “Murah 8 kali ganda dari tempat lain” – Neelofa Pertahan Lokasi Pelancaran Tudung di Kelab Malam

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Zarith Sofea

Seorang gadis yang minat membaca dan melayari internet untuk lebih cakna tentang gosip dan berita terkini. Peka dengan keadaan semasa tetapi tidak mudah terpengaruh dengan budaya fitnah yang tidak sihat.