in

“Bukan prank!” – M.Nasir ‘Join’ Team RSG Malaysia Untuk Mobile Legends: Bang Bang!

M Nasir Ml

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

“Di mana bumi ku pijak, di situ langit ku junjung, alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan”


Siapa sangka penyanyi dan komposer terhebat tanah air Datuk M.Nasir kini bergelar pemain e-sports mewakili team RSG Malaysia.

M.Nasir yang bukan calang-calang dalam industri muzik tanah air itu, disahkan menyertai team tersebut selepas diumumkan dalam laman Instagram rasmi kumpulan e-sports itu.

Menurut laporan The Star, penyanyi lejen itu bakal menyarung jersi RSG Malaysia sebagai pemain flex atau pemain tambahan yang menggunakan nama ‘Sifu’ untuk permainan Mobile Legends: Bang Bang!.

Pengarah negara RSG Malaysia, Johnny Tan berkata ia bukan satu prank walaupun terdapat beberapa pihak yang menyatakan sebegitu selepas pengumuman itu dilakukan

“Dia menyertai pasukan sebagai salah seorang pemain dan dia juga akan mengambil peranan sebagai mentor kepada pasukan.

Disebabkan umur dan pengalamannya, dia juga akan dapat menasihati pasukan tentang cara untuk menjadi lebih tenang dan kurang ‘kan cheong’ (gugup),” katnya. 

Difahamkan, perbincangan mengenai perkara ini telah lama diadakan kerana M.Nasir sendiri merupakan pemain kasual permainan tersebut dan ingin menceburi bidang e-sports.

Sebelum ini, RSG Malaysia telah memberi maklum balas kepada peminat di Facebook dengan berkongsi foto M. Nasir memakai jersi pasukan RSG semasa latihan untuk konsertnya yang akan datang.

Apa je M.Nasir ni tak boleh buat? Memang lejen!

Baca: “Rosak lagu, ya lah sikit tapi…” –  Datuk M Nasir Respon Isu Cover Lagu Tiara Daripada Raffa

Ft M Nasir Respon Raffa 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.