in

“Berduyun-duyun minta cancel flight” – Korean Air Terpaksa Ditutup Sementara Sebab Salah Seorang Pramugari Positif COVID-19

Koreanair

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Korean Air telah menutup pejabatnya berhampiran Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon, lapangan terbang utama di Seoul, Korea Selatan pada hari Selasa selepas salah seorang petugas penerbangannya disahkan positif coronavirus novel 2019 (COVID-19).erkara itu disahkan oleh Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit Korea (KCDC) sebelum dimaklumkan kepada jurucakap syarikat penerbangan dan memberitahu Reuters.

 

Ada berjalan di sekitar Koreatown

Cabin Crew itu mengendalikan penerbangan antara Lapangan Terbang Antarabangsa Los Angeles dan Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon di Seoul pada 19 dan 20 Februari, lapor FOX 11 Los Angeles.

Dia juga bertugas untuk penerbangan dari Tel Aviv, Israel, ke Seoul pada 15 Februari, menurut KCDC.

Pramugari itu dilaporkan di Israel sebelum tiba di L.A., di mana ia percaya dia berjalan di sekitar Koreatown sebelum kembali ke Incheon, Korea Selatan.

Syarikat penerbangan itu telah memulakan pembasmian kuman pesawat dan meminta para pekerjanya untuk melakukan ujian kesihatan diri dan mereka memasang kamera termal di lokasi operasi mereka, Business Insider melaporkan.

Korea Air “sedang mewujudkan satu struktur kerja bersama Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit Korea (CDCK) untuk mencegah penyebaran virus itu,” kata seorang wakil syarikat penerbangan kepada Business Insider.

Selepas berita berlaku pada hari Selasa, orang ramai membanjiri bahagian komen syarikat penerbangan di Facebook dan meminta untuk membatalkan penerbangan mereka ke Korea Selatan dan negara-negara Asia lain.

 

Baca : “Jangan terpedaya tiket flight murah” – Tambah 334 Kes Baru, Rupanya Dah Lebih 1,500 Orang Positif Coronavirus di Korea Selatan

Tiketmurah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.