in ,

“Bagus brader ni” – Solat Jumaat Sambil Dukung Anak, Netizen Puji Lelaki Ini

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Setiap orang lelaki yang beragama Islam diwajibkan untuk memunaikan solat fardu Jumaat di masjid berdekatan. Kadang-kadang tu ada yang terlampau mengejar dunia sampaikan terlupa benda yang wajib.


Kali ni admin nak share pasal seorang bapa yang dukung anaknya ketka bersolat jumaat. Aksi tersebut telah berjaya dirakam ketika siaran langsung dan kemudian di kongsi di laman sosial. Cuba koranff tengok tweet dari @cuti_makan kat bawah ni.

 

Bagus betul brader ni

Rata-rata netizen memberikan pujian kepada brader ni. Memang jarang kita nampak dekat Malaysia, tapi ada je yang buat. Cuma kali ni berjaya dirakam time live. 

Hmm admin rasa kesian gak dekat parents yang terpaksa bawak juga anak time solat. Iyelah kalau tak bawak sapa nak jaga kan. Harap jemaah lain paham lah ye.

Betul, betul. Admin setuju. Kadang-kadang tu parents sibuk kan, mana sempat nak tengok, apatah lagi nak tinggal. Cadangan buat pusat asuhan tu bagus gak.

Agak-agak dia buat macam tu just nak hiburkan hati anak dia je. Tapi secara tak langsung dah menyentuh hati orang yang tengok. Salute sama lu brader.

 

Baca: “Apa masalah kau?” – Akibat Kecam Wanita Solat Dalam Perpustakaan, Lelaki Ini Kena Kecam Lagi Teruk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.