in

“Asal raya je ada orang b***h selfish!” – Ezzaty Abdullah ‘Sound’ Orang Main Mercun Tengah Malam

Ea2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Memang dah jadi satu lumrah malam sebelum hari perayaan je pasti akan ada bunyi mercun, bukan sahaja di tengah bandar, di kawasan perumahan pun dah makin banyak.



Tak dinafikan ianya memang meriah, namun tak semua orang suka kerana ia sebenarnya dah menganggu waktu rehat mereka seperti pelakon Ezzaty Abdullah ni.

 

Asal raya je ada orang b***h selfish!”

Umumnya kita semua tahu hari ini merupakan hari perayaan tahun baru cina dan sudah semestinya malam tadi meriah dengan bunyi mercun, tetapi ia membuatkan pelakon Rahimah Tanpa Rahim ini rasa terganggu dan melepaskan kemarahannya di IG Story

Katanya, dia baru sahaja nak rehat setelah seharian membuat penghantaran makanan tapi susah kerana bunyi mercun tersebut. Malah, dia dah cuba hubungi pihak security tapi tak ada respon.

Whatsapp Image 2021 02 12 At 5.55.33 Pm

Whatsapp Image 2021 02 12 At 5.55.32 Pm

Katanya lagi, perbuatan itu bukan sahaja menganggu dirinya malah, pasti perkara yang sama menimpa kepada ibu bapa yang ada anak kecil.

Menurutnya, bunyi mercun itu juga boleh ganggu waktu rehat mereka yang baru sahaja tidurkan anak.

Whatsapp Image 2021 02 12 At 5.55.32 Pm 1

Whatsapp Image 2021 02 12 At 5.55.31 Pm

Tambahnya lagi, penduduk setempat perlu ada empati agar tidak menganggu ketenteraman orang lain jika ingin berhibur.

 

Baca : Letupan Di Beirut Bukan Yang Pertama! Ini 4 Tragedi Letupan Mercun Paling Dahsyat Dalam Sejarah Dunia

Beirut

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.