“Apasal kau tak hon” – Kereta Terlanggar Lori Akibat Microsleep, Netizen Tak Puas Hati Dengan Perakam Video Sebab…

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Malang tidak berbau. Itulah yang kita selalu dengar apabila kita mendapat khabar berita mengenai kemalangan atau kecelekaan tidak kira sesiapa sahaja. Segala keputusan kita sebelum berlakunya kemalangan itu mampu menyelamatkan nyawa.

Ada satu video kemalangan yang memang buat netizen tak puas hati. Bukan sebab orang curi barang lepas accident, tapi pasal orang yang rakam sebelum berlakunya kejadian tu. Cuba korang tengok video dekat bawah ni.

 

Apasal kau tak hon?

Ya itulah yang berlaku. Rata-rata netizen syak yang mangsa dalam kenderaan berwarna putih tu mengalami microsleep. Tak kisah lah apa yang dia sendang alami, tapi yang patut bertindak ialah kenderaan yang dibelakang. Hon sepatutnya dibunyikan untuk bagi alert kereta di hadapan. Ini tak, kau boleh rakam pulak. 

Admin pun tak tahu kenapa dia tak bunyikan hon. Mungkin dia fikir dia boleh menang anugerah video kemalangan paling viral kot. Kalau hon, mungkin kemalangan tu tak berlaku.

Itu lah tak rugi minyak kereta pun kalau kau hon. Memang dasar pentingkan diri. Tak pasal-pasal driver lori tu pun kena.

Betul, hon je. Tak menjadi kesalahan pun. Lagi kau hon lagi driver depan tu sedar dan alert. Cuba lah jadi hero, ni kau viral apa kau dapat? Kena kecam ada lah!

Okay okay sabar ye semua. Admin pun panas hati. So buat korang yang drive tu, dan nampak kereta depan macam tak berapa nak betul, sila bunyikan hon anda. Mana tahu tindakan anda mampu menyelamatkan nyawa.

 

Baca: “Kereta macam ni elok masuk gaung” – [VIDEO] Netizen Bengang Pemandu CRV Jadi Punca Ambulan Kemalangan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.