in

“Adik kena kuat!” – Naik Ambulans Sendiri, Pesakit Covid-19 Berumur 5 Tahun Ini Buat Netizen Tersentuh

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bilangan kes Covid-19 semakin meningkat dari hari ke hari. Semua pihak diminta untuk menjaga diri dari terkena virus ini.


Terkini, seorang adik berumur 5 tahun telah didapati positif virus tersebut. Apa yang menyentuh hati netizen ialah adik tersebut naik ambulans sendiri. Korang boleh tengok video dari @TVAlhijrah kat bawah ni.

 

Sebak pulak tengok

Aduhh.. admin tak boleh bayangkan perasaan mak bapak yang terpaksa tengok anak kecil naik ambulans sebab positif Covid-19. Baru 5 tahun dan kena berjauhan dari family. Tersentuh admin tengok video ni.

Admin bergenang air mata tengok video ni. Harap adik ni kuatlah ye nak duduk kat hospital nanti. Jangan nangis-nangis ye.

Amiinn. Admin pun doakan kesembuhan segera untuk adik ni. Cepat sembuh, cepat balik duduk dengan family.

Kita kalau ada perasaan memang akan terkesan bila tengok video ni. Tak sampai hati tengok adik ni naik ambulans sorang-sorang. 

 

Baca: Takut Dijangkiti Covid-19, 2 Keluarga Pasang Khemah Enggan Pindah Ke Pusat Pemindahan Banjir

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.