in

“Ya memang kereta saya” – Shuib Akhirnya Buka Mulut Isu Kereta Disita SPRM, Syukur Kereta Sudah Dikembalikan

Kereta Saya

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Terdahulu, kecoh diperkatakan netizen di media sosial apabila tersebar gambar puluhan kereta mewah yang disita SPRM berikutan kes Macau Scam yang kini dalam siasatan pihak berkuasa.Antara banyak-banyak kereta, kereta jenis Ford Ranger Raptor berwarna hitam mendapat perhatian ramai kerana ia dikatakan menyamai sebuah kereta milik Shuib yang dinamakan sebagai Dol.

120846116 1705017019676001 1601277359291638048 N 1

Setelah timbul segala spekulasi, Shuib akhirnya buka mulut mengenai isu itu dan mengakui bahawa salah satu kereta yang tular tersebut sah miliknya. Menurut Utusan Online, Shuib akui ia telah menjadi kewajipannya untuk bekerjasama dengan pihak berkuasa.

“Ya memang kereta yang tular tempoh hari milik saya. Alhamdulillah kereta itu sudah dikembalikan.

“Saya tahu pelbagai fitnah yang bertebaran di laman sosial buat masa ini, namun perlu saya hormati pihak berkuasa yang masih menjalankan siasatan. Tiada komen lain yang ingin saya kongsi selain mahu memberi fokus buat kerjaya dan perniagaan saya kini,” katanya.

Turut berkongsi gambar kereta tersebut di Instagram miliknya semalam, Shuib menjelaskan bahawa tujuan dia memuat naik gambar tersebut ialah untuk menzahirkan rasa bersyukurnya atas apa yang berlaku.

“Bukan mahu riak, tetapi jelas menunjukkan betapa saya dan isteri sangat bersyukur dapat melalui dugaan ini bersama.

“Banyak yang saya belajar sebenarnya, bagaimana satu gambar juga mampu menimbulkan pelbagai spekulasi,” katanya lagi.

Semua yang berlaku pasti ada hikmahnya. 

Baca: “Aik macam sama je?” – Macau Scam: 24 Kereta Mewah Disita SPRM, Netizen Dakwa Salah Satu Kereta Milik Shuib Sepahtu?

Soip

Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.