in

“Tunggu Attar di syurga” – 4 Beranak Kemalangan, Anak Sulung Berusia 9 Tahun Jadi Yatim Piatu

Untitled Design 63

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Satu kemalangan jalan raya berlaku Sabtu lalu, di Kilometer 76.5 Jalan Kota Bharu-Gua Musang dekat Kampung Pahi, Kelantan.


Kemalangan tersebut menyebabkan 4 sekeluarga meninggal dunia, namun apa yang menyayat hati ialah seorang daripada ahli keluarga itu terselamat, kanak-kanak berusia 9 tahun itu menjadi anak yatim piatu serta kehilangan dua adiknya dalam sekelip mata.

Attar Azim yang baru berusia 9 tahun itu akur dengan kehilangan bapanya Syukran Jamil Ab Hamid dan ibunya Noor Aishah Razali serta dua adiknya, Ahya Rafiqi Syukran Jamil, 6 tahun dan Lufya Adeena yang berusia setahun.

Artikel berkaitan: “Berulang kali minta maaf” –  Keluarga Kemalangan 4 Beranak Minta Jangan Kecam Pemandu Trak

Artikel berkaitan: Kereta Hilux Baling Besi Kena Kereta Polis Sehingga Sebabkan Kemalangan

“Tunggu Attar tau dekat syurga dengan abang dengan Lufya dengan ayah. Terima kasih sebab jaga Attar selama ni, Attar sayang mimi tau,” katanya dengan sebak. 

Menurut laporan Buletin TV3, anak sulung daripada tiga beradik itu berkata, ibu bapanya selalu berpesan tentang persediaan untuk memasuki Ramadan serta adab dengan orang tua.

Selain itu, datuk kepada Attar, Razali Abdullah Hamid, 61, berkata ahli keluarga kedua-dua belah masih berbincang berkenaan hak penjagaan Attar memandangkan ramai antara mereka sanggup mengambil tanggungjawab itu.

Nahas dipercayai berpunca daripada sebuah kereta dipandu lelaki warga Thailand yang masuk ke laluan kereta mangsa lalu bertembung.

Sumber: Buletin TV3 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.