“Takde kepala betul baru tahu” – Konon Berfikir Luar Kotak, Gambar Raya Pelajar Ni Terima Kecaman Netizen

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Hari raya ialah hari yang paling dinanti oleh setiap orang yang berpuasa. Banyak gambar yang kita ambil untuk mengabadikan memori raya tahun tersebut buat selama-lamanya. Tapi lain pulak dengan satu group student yang ambil gambar raya lain dari yang lain.

@_aimang menerusi akaun Twitter miliknya ada berkongsi beberapa keping gambar raya student yang lain dari yang lain. Apa yang lain? Korang tengok dekat bawah ni.

Kreatif tak bertempat

Memang nampak lain dari yang lain dan agak kreatif di situ. Tapi somehow admin rasa macam tak senang bila tengok gambar ni. Rasa macam “that shouldn’t be there”. Apa kata korang?

Korang tak rasa disturbing ke? Bukan nak bias, tapi yang lelaki nampak okay lagi, tapi yang perempuan tu nampak sangat tak kena. Dengan tudung terapungnya lagi, ish minta jauh lah dari terbayang malam-malam. 

Haa.. ni lah yang admin terbayang. Adoi susah lah tidur malam ni. Terbayang pulak gambar headless student-student tu. 

Kan, admin dah cakap tadi. Tak kena kalau perempuan pakai tudung buat macam tu. Macam benda yang takde kepala datang kat kita minta sambungkan balik kepala dia. 

Ada orang yang fobia dengan benda-benda macam ni. Ada yang rasa benda ni kreatif. Kalau tanya admin, admin borderline. Seram pun ada, rasa idea dorang kreatif dan fresh pun ada. Mungkin ni art yang deep dan berat kot. Sukar difahami manusia naif seperti admin. Eh!

Ni contoh orang yang fobia dan takut dengan gambar ni. Sampai tengak bulu roma dia, memang lain macam lah gambar ni. 

Korang kalau nak jadi kreatif pun jangan buat benda pelik-pelik sangat. Ada orang yang lemah semangat, takleh tengok benda-benda macam ni. Harapa ambil iktibar ye. Bye, admin nak pergi cantum kepala baru, senang bolej tanggal-tanggal macam dalam gambar tu sekarang ni.

 

Baca: “Sampai bersilat!  Netizen Tak Kering Gusi Tengok Gelagat Family Ni Minta Duit Raya 

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.