in ,

“Tak faham bahasa ke?” – Netizen Kecam Penduduk Kumpul Beramai-ramai Ingkar Perintah Kawalan Pergerakan

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bagi membendung wabak Covid-19, kerajaan telah menetapkan Perintah Kawalan Pergerakan yang dipanjangkan lagi sehingga 14 April 2020. Walaubagaimanpun, segelintir diantara kita masih tidak mengendahkan hasrat murni kerajaan ini.


Dalam video yang dikongsi oleh @ItsFaaish, kita dapat lihat sekumpulan rakyat tempatan berkumpul dibawah bangunan kediaman biarpun dengan kehadiran polis. Korang boleh tengok video yg admin cakap ni kat bawah

 

Cuba duduk dalam rumah

Rata-rata netizen tidak berpuas hati dengan tindakan penduduk di kawasan itu. Tindakan mereka yang seolah-olah mencabar pihak berkuasa itu mengeruhkan lagi keadaan yang  berlaku.

Tolak soal bangsa dan agama, perintah yang kerajaan keluarkan ni untuk kebaikkan bersama. Virus tu tak pilih bangsa mana yang dia nak serang tau.

Jangan sampai BOMBA pulak join PKP ni. Bukan setakat kena sembur air je, nanti dia lepas ular dekat balai tu baru korang tahu nak balik rumah.

Amboih ni jenis tengok movie banyak sangat time PKP ni. Banyak betul aset negara yang digunakan semata-mata untuk sekumpulanyang tak dengar arahan. Baik dengar cakap, duduk rumah diam-diam.

 

Baca: “Mereput la ko kat dalam”- [VIDEO] Individu Kantoi Langgar PKP, Bila Polis Check Kereta, Jumpa Dadah

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.