in

“Silayang biri kami, ini orang milayu jangan kacau”- [AUDIO] Viral Whatsapp Audio Rohingya Minta Selayang Beri Kepada Mereka

Feat 46

Sehingga kini belum selesai lagi isu yang viral di media sosial mendakwa etnik Rohingya menuntut hak kerakyatan dan pendudukan di Malaysia.

Lebih mengecewakan bila mana viral di media sosial yang mendakwa Selayang merupakan antara lokaliti paling ramai pelarian Rohingya tinggal.

Namun apa yang dikesali dikatakan ada segelintir antara mereka yang tak mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan di kawasan itu.

Rohingya Minta Selayang Diberikan Kepada Mereka Beri Kami Selayang Sudah Cukuplu Orang Melayu Jangan Kacau 5Ea678B77E691

Malah sebelum itu viral video warga asing cuba melepaskan diri dari kawat duri yang dipasang di kawasan kediamannnya yang terletak di dalam kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD), dipercayai di Selayang.

TERBARU!

Sentimen ini semakin panas bila mana viral di whatsapp, audio yang dikatakan milik seorang Rohingya yang menuntut Selayang diberikan kepada mereka.

Probokasi ka, kontrobasi ka, inobasi ka, konspirasi ka itu aku tak mau tau, aku tak mau dingar, sikarang kirajaan milasia misti memberi hak sama rata kipada kami kaum minoriti kaum pelarian rohingya, kami sudah menyumbang kipada ekonomi nigara, sikarang biri kami hak untuk menuntut hak kami, kami juga manusia, biri kami silayang pun sudah cukup, silayang biri kami, silayang rohingya punya tempat, ini orang milayu jangan kacau…”

 

Bagaimanapun sehingga kini tiada pengesahan berkenaan dakwaan audio tersebut.

 

Min harap isu ni segera selesai.

Baca : Yini simua fitenah, tuduhan palsu- Presiden Rohingya Msia Mohon Maaf, Dakwa Terima Ugutan Bunuh!

Pres

Sumber: Blog