in

“Silap lah duduk luar” – Lelaki Ingkar Perintah Kawalan Pergerakan Kena Kejar Dengan Abang Askar Buat Netizen Puas Hati

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Perintah Kawalan Pergerakan bagi membendung penularan wabak Covid-19 telah dilanjutkan sehingga 14 April 2020. Walaupun dan dipanjangkan, masih ada segelintir orang yang degil keluar rumah tanpa tujuan walaupun pihak Angkatan Tentera Malaysia telah dikerah bersama pihak polis.


Kali ni admin nak share satu video yang tular di Twitter pasal Perintah Kawalan Pergerakan ni. Dalam video tu, ada sorang lelaki sedang melarikan diri, lepas tu ada dua orang anggota tentera kejar sampai dapat. Memang padan muka lah lelaki yang larikan diri tu. Korang boleh tengok video oleh @faizfadzil kat bawah ni.

 

Siapa suruh duduk luar?

Admin dah tak larat nak pesan dah pasal jangan keluar rumah ni. Kalau setakat nak beli barang tu boleh terima lagi. Ni yang jenis keluar tanpa tujuan ni memang sengaja cari pasal je.

Dengan askar ni jangan buat main. Memang dia akan kejar sampai dapat kalau ada buat salah silap. Jangan nak main kejar-kejar sangat sebab confirm kena tangkap!

Itu lah, dah boleh duduk rumah diam-diam sibuk nak keluar rumah tanpa tujuan. Dah kena tangkap baru padan dengan muka. Cuba bersyukur sikit dapat duduk rumah.Sama je askar atau polis, janganlah kita saja-saja cari pasal. Cuba hormat sikit dorang yang menjaga keselamatan kita tu. Jangan cabar atau provoke dorang ni. Nanti kena kutip masuk dalam lokap.

 

Baca: “Tiga Juta Rakyat Malaysia MASIH INGKAR Pematuhan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)” – Panglima Angkatan Tentera M’sia

 

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.